Girne Kaymakamlığı, Girne bölgesinde derelere yönelik yapılan ihlallere müdahale etmeye başladı.

Bugün bu kapsamda Ozanköy Yenikent bölgesinde çalışma başlatan kaymakamlık, bir sitenin ‘Pernerota’ deresi üzerinde yaklaşık 150 metrelik bir alanda inşa ettiği; istinat, bahçe duvar, havuz,  uydu anteni ve ahşap kulübelerini yıktı.

Çalışmaya Girne Belediyesi de iş araçları sağlayarak katkı koydu.

İhlallerin kaldırılmasından sonra bölgede derenin yolla kesiştiği noktada menfez inşa edilerek önceki yıllarda meydana gelen su taşkınlarının önüne geçilecek.

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, yapılaşma nedeniyle dere ihlallerinin Girne bölgesinde yoğun olduğunu ifade ederek,  başlatılan çalışmada dereleri yeniden aktif  hale getireceklerini kaydetti.

Su baskınlarının; dere ihlallerinin ortadan kaldırılması, dere ve bentlerin temizlenmesi,  yeni bentlerin inşa edilmesiyle önlenebileceğine işaret eden Envergil, bu konuda, İlçe Emniyet Kurulu’nda karar üretildiğini de anımsattı.

Dere yataklarında hudut tespit çalışması başlatıldığını, ihlal bulunan noktalara müdahale etmeye başladıklarını belirten Envergil,  çalışmaların Girne Belediyesi ile birlikte sürdürüldüğünü kaydetti.

Hudut tespit çalışmalarının sürdüğünü de belirten Envergil, ihlal tespit edilen noktalara müdahale edeceklerini söyledi.

1447676068.jpg

1447676070.jpg 1447676071.jpg