‘Dolmuş’ adı altında Girne – Lapta yol güzergâhında yolcu taşıyan bazı minibüs sürücülerinin yolda tehlike yarattıklarına vurgu yapılıyor.  Güzergah içerisinde gelişigüzel durup yolcu alan ve birbirleri ile yolcu kapma mücadelesinde küfürlü sözler kullandıkları öne sürülen bu sürücülerin halkı büyük ölçüde rahatsız ettikleri belirtiliyor.

YOLDA TRAFİK MAGANDALARI KOL GEZİYOR

Güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, bizim Girne Bölgesinde, dolmuşculuk yapan bazı ‘Trafik Canavarları’  bir başka deyişle ‘Trafik Magandaları’ kol geziyor. Dolmuş şoförleri arasına sızan bazı trafik canavarları canları istedikleri yerde durup, canları istediği zamanda yola çıkıyorlar. Yolda araç varmış. Yol kalabalıkmış onların umurunda değil. Onlar için tek şey diğer dolmuştan önce yolcu kapmaktır dedi.

KÜFÜR VE KAVGA EDEREK HALKI RAHATSIZ EDİYORLAR

Ayni kaynak açıklamasına devamla bunlar için trafikte küfür çok normal bir şeymiş gibi kullanılıyor. Birbirleri ile yolcu kapma kavgası yaparak bölge insanını sürekli rahatsız ediyorlar. Hatta kavga edecek bir başka dolmuş şoförünü bulmazlarsa mutlaka sataşacak ve kavga edecek birisini bulmayı sayıyorlar ifadesinde bulundu.

TRAFİK MAGANDALARINA DUR DENMESİ GEREK

Bu trafik magandalarına birilerinin dur demesini bekliyoruz. Bunların hakkından işindeki ciddiyeti ile tanınan Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı’nın gelmesini bekliyoruz diyen ayni kaynak, bu tip dolmuş sürücüleri kısa zamanda yola getirilmezse küfür ve kavgalardan sonra bu yollarda kan akacak. Bunun zararını bölgede yaşamını sürdüren bölge halkı çekecek dedi.