Girne’den Lefkoşa’ya gelen Bekir Kırman, önündeki araca çarpmamak için aniden direksiyonu kırınca, hem kendi hem de yanındaki Gabriela ölümden döndü

Mustafa ŞENAL

Girne-Lefkoşa anayolunda dün gece saat 23.00 sıralarında bir anlık dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hafif şekilde yaralandı. 

Görenleri hayretler içerisinde bırakan kazada, direksiyon hakimiyeti kaybedilen araç anayol kenarındaki çelik bariyerlere asılı kaldı.

Önündeki araba ani fren yaptı

Boğazköy'deki Lavinium Sitesi yakınlarındaki kaza elde edilen bilgilere göre, yönetimindeki FU 184 plakalı araçla Girne'den Lefkoşa'ya doğru seyreden Bekir Kırma'nın, önündeki FS 172 plakalı araç sürücüsünün ani fren yapması neticesinde aniden direksiyonu kırması ve anayoldan çıkarak çelik bariyerlere çarpması sonucu gerçekleşti.

Yardımlarına diğer sürücüler koştu

Kazada, direksiyon hakimiyeti kaybedilen ve çelik bariyerlere çarparak duran araç sürücüsü 40 yaşındaki Bekir Kırman ve aynı araçta yolcu olarak bulunan Gabriela Ilena Babayevo yaralandı.
Olay esnasında bölgeden geçen sürücülerin yardımıyla araçtan çıkarılan yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansla, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevkedildi.

Hayati tehlikeleri yok

Yetkililerden, hastanede ilk yardım tedavileri yapılarak müşahede altına alınan kazazedelerin hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Çelik bariyere asılı kalan ve ciddi anlamda maddi hasara uğrayan araçtaki sürücü ve yolcunun olayı hafif şekilde atlatması ise ‘Hem Allah hem de bariyer korudu’ yorumlarının yapılmasına neden oldu.  
Boğaz Karakolu’nda görevli polis memurlarının olay yerine gelmesi ve gerekli ölçümleri yapmasının ardından FU 184 plakalı araç çekiciyle kaldırıldı.