Girne tarihi liman bölgesi belki de ülkemizin dünyaya açılan en önemli pencerelerinden.. Ancak izlediğiniz görüntüler bu bölgeye hiç yakışmıyor. Bölgede her türlü çöpe rastlamak mümkün. Bunun en önemli nedeni ise çevreye duyarsız insanlar..

Vatandaşların çevreye duyarsızlığı hat safhada olunca haliyle tarihi liman bölgesine yakışmayan görüntüleri yakalamak da zor olmuyor.

Bankları yatak niyetine kullanan kişiler ise ayrı bir görsel kirliliğe neden oluyor.

Aslında limanda çok sık aralıklarla çöp bidonları , çöp kutularına rastlamak mümkün.. Ancak limana gezmeye giden birçok duyarsız vatandaş,denize karşı yiyip içtikten sonra bütün atıklarını etrafa saçmaktan vazgeçmiyor…Bu durum da , güzel Girne’ye , tarihi limana hiç yakışmayan , utanç veren görüntüleri ortaya çıkarıyor.

Çekirdek kabukları, bira ve çeşitli içeceklerin şişe ve kutuları, çips , çerez poşetleri, ve akla gelebilecek daha birçok atık, limanın dört bir yanını sarmış kirlilik adeta limanın dekoru olmuş durumda.

Kordonboyunda, ve özellikel mendirek bölgesinde, yürüyüş yolları, deniz kıyısı, denzin içi, bankların kenarları her yer çöp içinde .

BRT ekibi mendirekte bulunduğu sırada yere çekirdek kabuğu ve izmarit atan iki vatandaşa bu davranışlarının nedenini sordu.

Esnaf da bölgede gezmeye gelen vatandaşlar ve turistler de gördükleri manzaradan şikayetçi.

Vatandaşlara göre temiz bir çevre için çevre bilinci aşılamak ve caydırıcı cezalar gerekiyor.

1-303.jpg