KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, stenograf ve odacı eksikliği gerekçesiyle yarın Girne Mahkemesi’nde Kamu-İş sendikasıyla birlikte başlatacaklarını duyurdukları grevi askıya aldıklarını açıkladı.

Kaptan, yaptığı yazılı açıklamada, grev başlatılacağının açıklanmasının ardından Başbakan adına Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu’nun sendikayı geçtiğimiz cuma Başbakanlık'ta toplantıya çağırdığını bildirdi.

Kaptan, KTAMS ve Kamu-İş yetkililerinin katıldığı toplantıda Amcaoğlu’nun Başbakandan aldığı talimata binaen en geç 28 Haziran Salı günü mesai bitimine kadar Yüksek Mahkeme tarafından talep edilen stenograf kadrolarının yetkilerinin kesin olarak verileceğini ve yeni adli yıl açılıncaya kadar odacı eksikliğinin giderileceği sözünü verdiğini açıkladı.

Kaptan, bu bilgiler ışığında değerlendirme yapan sendikaların, hükümetin konuyu çözmeye yönelik attığı adımı olumlu olarak değerlendirdiğini ve yarın Girne Kaza Mahkemesi'nde yapılacağı ilan edilen grevin askıya alındığını kaydetti.

Kaptan, daha önce yaptığı açıklamada, Girne Kaza Mahkemesi'nde artan iş yüküne karşı stenograf ve odacı eksikliğinin hükümet tarafından karşılanmamasını protesto etmek amacıyla KTAMS ve Kamu-İş olarak yarın grev kararı aldıklarını bildirmişti.