Engellilerle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından geçen yıl ilkinin yapıldığı “Sanat Engel Tanımaz” isimli fotoğraf sergisi de festivalde meraklılarıyla buluştu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Girne Belediyesi’nin  düzenlediği 13. Girne Zeytin Festivali’nde ‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğraf sergisi ve ‘bandabuliyam.com’ standıyla yerini aldı. Sergi ve stant Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in yanısıra çok sayıda davetli tarafından da gezildi.

Festival ilk gününde renkli gösterilerle başladı. Ramadan Cemil Meydanı’ndan Zeytinlik köy meydanına kortej yürüyüşle başlayan festival açılış konuşmalarıyla devam etti. Beşiktaş Belediyesi Bandosu konseriyle süren festivalde, daha sonra Girne Gençlik Merkezi Derneği, Romanya Bucovina Flowers ve İtalya Silence Teatro ekipleri dans ve halk oyunları gösterileri sundu. İlk gün etkinlikleri Niyal Öztürk’ün Zeytinlik köy meydanında verdiği konserle sona erdi.

Festivale Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Milletvekili İzlem Gürçağ, Milletvekili Ersin Tatar, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Zeytinlik Muhtarı Ümit Hıdırer ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış katıldı.

İlk ‘Yerli Ürün Pazarı’ bandabuliyam.com festivalde

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in, yerli üretime ve üreticilere katkı amacıyla desteklediği bandabuliyam.com projesi, pek çok önemli festivalin ardından bu kez Girne’de, Zeytinlik köyünde stant açtı. Lefkoşa’dan üretici Ayperi Güldür, sabun ve macun çeşitleriyle, Girne’den üretici Feza Sanıvar, el işleri, sabun çeşitleriyle, Dipkarpaz ÇATOM’dan (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) üreticiler el işleri, harnup pekmeziyle ve Mehmetçik’ten üretici Sevda Öztunç pastelli çeşitleriyle ‘bandabuliyam.com’ standında ürünlerini tanıttı.

İnternet üzerindeki en büyük “Yerli Ürün Pazarı” olarak nitelendirilen ve bu kapsamda ilk olma özelliği taşıyan ‘bandabuliyam.com’, ülkemizin pek çok önemli ürününü üreticileri ile birlikte bu kez Girne’ye taşıdı.

“Sanat Engel Tanımaz” sergisi açıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell aynı zamanda engellilerle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla geçen yıl ilkinin yapıldığı “Sanat Engel Tanımaz” isimli fotoğraf sergisiyle de festivalde yerini aldı. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in düzenlediği ‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğraf yarışmasına bu yıl farklı olarak kısa film yarışma kategorisi de eklendi. 17 Kasım’a kadar eser kabul edilecek yarışmayla ilgili detaylı teknik bilginin www.kktcell.com internet adresindeki sosyal sorumluluk alanı, kültür sanat bölümü içerisinden öğrenilebileceği ayrıca yarışmaya [email protected] adresinden başvuru yapılabileceği de belirtildi.

girne-zeytin-festivali_turkcell-(1).jpg

girne-zeytin-festivali_turkcell-(3).jpg

girne-zeytin-festivali_turkcell-(4).jpg