Ulaştırma Bakanlığı’nın Toplu Taşımacılık Master Planı çalışmalarının ivme kazandığı; bu kapsamda Girne bölgesi taşımacılığının ele alındığı bir toplantı yapıldığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasına göre, Ulaştırma Bakanlığı’nda, Plan Proje Müdürü ve İzin Kurulu Başkanı Nazmiye Çelebi’nin başkanlığındaki toplantıya Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile Polis Genel Müdürlüğü Trafik Müdürlüğü temsilcisi, Kar-İş temsilcisi Uğur Solyalı, Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay ve teknik personel katıldı.

Toplantıda, Girne bölgesi taşımacılık işletmelerinin şirketleşmesi, Ulaştırma Bakanlığı ile belediyelerin iş birliğinde durak yerlerinin belirlenmesi, ana güzergah ve yardımcı güzergahların belirlenmesi konuları üzerinde duruldu. Ayrıca, belediyelerin bölgesel nüfus yoğunluğuna göre durak yerlerinin tespiti amacıyla, anket çalışması yapması konusunda da fikir birliğine varıldı.

Girne batı ve Girne doğu taşımacılık işletmelerinin tek çatı altında toplanması ve bölge taşımacılarının sorunlarının master plan çerçevesinde, şirketleşme formülü ile çözümlenmesi hedefleniyor.  Benzer uygulamalar, diğer ilçelerde de yapılacak.

Ulaştırma Bakanlığı, KKTC toplu taşımacılık ve ulaşım sektöründe yaşanan kronikleşmiş sıkıntı ve sorunların aşılması, çözümlenmesi ve yasal zemine oturtulması hedefiyle 3-4-5 Aralık 2015 tarihlerinde “Taşımacılık ve Ulaşım Çalıştayı” düzenlemiş, çalıştaydan çıkan sonuçların uygulanması için çalışma başlatmıştı.