Sılay TAŞKAN

“Asrın Projesi” olarak nitelendirilen Türkiye’den su temin projesi kapsamında yolların kazılarak boru hattı döşenmesi çalışmaları, Girne’yi de toz duman içinde bıraktı.

Turizmin başkenti olarak nitelendirilen Girne’de yollar ve sokaklarda boru hattının döşenmesi yaklaşık bir aydır devam ederken, yolların bozulması, çukurlar, kazılan yolların kapatılmaması hem çevre kirliliğine, hem de yer yer trafiğin aksamasına neden oluyor.

“Toz toprak içinde kalıyoruz”

Yeni Bakış’a konuşan vatandaşlar, “Nereye gidersek gidelim toz toprak içinde kalıyoruz. Kazı çalışmaları önlem alınmadan yapıldığı için trafik felç oluyor. Dükkanlarımız ve evimiz toz toprak içinde kaldı. Evimizden dışarı adım atamaz duruma geldik” diyerek şikayetlerini dile getirdi.

Turistler de olumsuz etkileniyor             

Özellikle turistlerin en uğrak mekanlarından biri olan Bellapais’e,  Turizm Limanı’na giden çevre yolunda ve Lapta istikametine giden şehir içi hatta yapılan kazı çalışmaları tepkilere neden oldu.

Hayat felç oldu

Vatandaşlar, “Ülkemize gelen turistler toz toprak nedeniyle deniz kenarlarında vakit geçiriyor. Şehir içine giren turist kalmadı bu yüzden. Yapılan kazı çalışmaları hem yaşamımızı, hem de satışlarımızı etkiledi. Bu çalışmalar hızlandırılmalı ve bir an önce tamamlanmalıdır. Girne’nin en işlek döneminde böyle bir çalışma yapılmaması gerekirdi” diye konuştular.

Belediye duyarsız kaldı

Girne Belediyesi’nin yapılan kazı çalışmalarıyla ilgili hiçbir önlem almadığından da yakınan vatandaşlar, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü göreve davet ederek, gerekli önlemlerin ve temizlik çalışmalarının bir an önce başlatılmasını istedi.

Kaynak: Yeni Bakış