Girne Türk Kadınlar Birliği’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği gala yemeği dün Acapulco Otel’de gerçekleşti.

Yemeğe, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu ve eşi Özay Kalyoncu, Girne Türk Kadınlar Birliği Başkanı Mübeccel Kutay, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sema Kendirci Uğurman, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Asbaşkanı Halide Tunceri, bazı üst düzey yetkililerle kadın örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Girne Türk Kadınlar Birliği Başkanı Mübeccel Kutay ve Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sema Kendirci Uğurman’ın birer konuşma yaptığı gecede, ayrıca Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Asbaşkanı Halide Tunceri tarafından hazırlanan Kıbrıs Türk kadınının kıyafetlerini yansıtan defile de yapıldı.

Katkı koyanlara plaketlerin de verildiği gecede hep bir ağızdan 10’uncu Yıl Marşı okundu.

KUTAY: “ÜLKEMİZE, KİMLİĞİMİZE, HAK VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Girne Türk Kadınlar Birliği Başkanı Mübeccel Kutay yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Günü’nü, Türkiye’den konuklarla birlikte kutlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’nin 1953 yılında adayı ziyaret eden Türk Kadınlar Birliği’nin girişimleri sonucu kurulduğunu anımsatan Kutay, birliğin o tarihten bugüne başta Kıbrıs Türk Kadını olmak üzere sağlık ve eğitim alanlarında başarılı faaliyetler yürütmekte olduğunu kaydetti.

Çalışmaya bundan sonra da devam edeceklerini belirten Kutay, Kıbrıs Türkü’nün ülkesi, kimliği, hak ve özgürlüğe her zaman sahip çıkacaklarını vurguladı.

1457510372.jpg

UĞURMAN: “DÜNYAYA SEVGİ, BARIŞ, KARDEŞLİK VE DOSTLUK MESAJI”

Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sema Kendirci Uğurman ise Kıbrıs ve Türk Kadınlar Birliği’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirdiği etkinliğin dünyaya Kıbrıs’ta Türk varlığı ile birlikteliğini yansıtan; sevgi, barış, kardeşlik ve dostluk mesajları verdiğini kaydetti.

Gün kapsamında tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayan Uğurman, KKTC’de kendilerine gösterilen yakın ilgiye teşekkür etti.

1457510375.jpg