08:30 ile 15:30 saatleri arasında tam gün olarak gerçekleşen greve, personel eksikliği ve çalışma ortamının yetersizliği gerekçesiyle gidildi.

Sendikacılar grev yerine gidip açıklamalarda bulundular. KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, Memur-Sen Genel Sekreteri Kaan Mındıkoğlu’nun birer konuşma yaparken; ortak basın açıklamasını Vergi-Sen Genel Sekreter Yardımcısı Şebnem Kuyucuoğulları gerçekleştirdi.

KUYUCUOĞLULLARI

Vergi-Sen Genel Sekreter Yardımcısı Şebnem Kuyucuoğulları yaptığı açıklamada, Girne Vergi Dairesi’nde görevli personelin özveri ve sorumlulukla çalışmakta olduğunu belirterek, gelinen aşamada çalışma ortamındaki yetersizlik ile personel eksikliğiyle görev yapmanın  mümkün olmadığını söyledi.

Kuyucuoğulları, sorunlarını başta Maliye Bakanlığı olmak üzere birçok yetkiliye aktarmalarına rağmen bugüne kadar sorunlarının çözümü yönünde adım atılmadığı gibi kayıtsız kalındığını savundu.

Girne bölgesinin kentleşme ile nüfus oranında kaydettiği gelişmenin herkes tarafından iyi bildiğini belirten Kuyucuoğulları, gelişmenin Girne Vergi Dairesi’ne vatandaş, işyeri ve araç sayısı işlemleri olarak yansımakta olduğunu kaydetti.

Kuyucuoğulları, bu durumun Girne Vergi Dairesi çalışanlarının motivasyonunu olumsuz etkilediği gibi halka verilen hizmetlerin de aksaması ve şikayetlere konu olduğuna dikkat çekti.

Greve katılan personelin siyah giyinmelerini çalışanların durumunu en iyi yansıtan renk olması nedeniyle seçtiklerini de ifade eden Şebnem Kuyucuoğulları grev gerekçesini; “personel eksikliği, çalışma ortamı, şubeler arasında ayrımcılık yapılması ve  güvenlik açığı” olarak sıraladı.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, ülkede çalışma yaşamıyla ilgili ciddi sorunlar olduğunu belirterek, hükümetin bu sorunlara kayıtsız kaldığını söyledi.

Girne Gelir ve Vergi Dairesi’nde personel,  bina yetersizliği, hijyen koşullarının bulunmaması ve güvenlik zaafiyetleri nedeniyle yaşanan sorunların hizmetlere de yansıdığını belirten  Kaptan, hükümetin  sendika ve çalışanların  uyarılarını dikkate almadığını ileri sürdü.

Hükümetin, bakanlık, daire ve kurumlarındaki  iş yoğunluğu ve eksikliklerle ilgili iş analizleri yapmadan, “360”  istihdam yapacağını açıkladığını söyleyen Kaptan, bunun gerçekçi olmadığını ve hükümetin sorunlara duyarsızlığı devam ettirmesi halinde grev ve eylemlerin süreceğini  vurguladı.

DİLEK

Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek ise, hükümetin Girne Gelir ve Vergi Dairesi’ndeki sorunlara duyarsızlığı gerekçesiyle bugün 4 sendikanın birlikte uyarı grevi gerçekleştirdiğini  kaydetti.

Dilek, Hükümetin KKTC Devleti işyerlerine sahip çıkması; göç, işsizlik ve verimsizliğe bir çizgi çekmesi ve daha iyi yaşam ve hizmet koşulları  oluşturmasını beklediklerini söyledi.

Gelir ve Vergi Dairesi’nin ülkenin kasası ve bütçenin  en büyük gelirini sağlayan  kurum olduğunu ifade eden Dilek, Girne’de  hijyen, bina  ve personel yetersizliği, güvenlik zaafiyetlerine rağmen, personelin özveriyle çalıştığını kaydetti.

Sendikaların amacının grev yapma değil, vatandaşın daha kaliteli ve hızlı bir şekilde hizmet almasını sağlamak olduğunu ifade eden Dilek, sorunları çözmeye yönelik adımların atılmaması halinde, sendikalar olarak gerekli adımları atacaklarını söyledi.

MINDIKOĞLU

Memur –Sen Genel Sekreteri Kaan Mındıkoğlu ise, personel, bina yetersizliği ve güvenlik zaafiyetinin giderileceği yönünde Girne Gelir ve Vergi Dairesi personeline aylarca önce verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunarak, grevi personel ve vatandaşın mağduriyetine dikkat çekme amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sorunlarının yetkili mercilere aktarıldığı ve 7 ay önce bir de uyarı grevi yapıldığını anımsatan Mındıkoğlu, grevin; hükümetin soruna duyarsızlığı nedeniyle bugün bir kez daha yapıldığını kaydetti.