Girne Belediyesi’nin, Zeytinlik Muhtarlığı ile birlikte düzenlediği 15. Girne Zeytin Festivali 7 Ekim’de başlıyor.11 Ekim'e kadar sürecek festivalde çeşitli etkinlikler yanında Uluslararası Zeytin Karikatür Yarışması da yer alacak.

Girne Belediyesi ile Zeytinlik Muhtarlığı, bu yıl 7-11 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Zeytin Festivali ile ilgili bugün basın toplantısı düzenledi.

Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, toplantıya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,  Zeytinlik Muhtar Vekili Ahmet Esenboğa, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.

Festival programının açıklandığı ve konuşmaların yapıldığı toplantıda ayrıca Zeytinlik’te yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verildi.

Festivale, kardeş şehir Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Türkiye’den yaklaşık 10 belediyeden başkan ve temsilciler, Uluslararası Zeytin Karikatür Yarışması’nda dereceye girenler ve taş heykel sanatçılarının katılması bekleniyor.

GÜNGÖRDÜ: “FESTİVAL, ÜLKE GENELİNDE ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK HALİNE GELDİ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, zeytin ve yan ürünleri yanında Girne’nin turistik tanıtımını yapma amacıyla düzenlemekte oldukları Zeytin Festivali’nin bu yıl 15’incisini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, organizasyonun ülke genelinde önemli bir etkinlik haline geldiğini söyledi.

“ZEYTİN AĞAÇLARININ KORUNMASI KONUSUNDA FARKINDALIK YARATILDI”

Kuzey Kıbrıs’ta bir dönem yapılaşmaya bağlı olarak zeytin ağaçlarının katledildiğine dikkat çeken Güngördü, festival kapsamında seminerlerin düzenlenmesiyle ağaçların korunması konusunda farkındalık yaratıldığını kaydetti.

“FESTİVALDE AÇILIŞLAR DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Zeytinlik köyünde Girne Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Güngördü,  Zeytin Festivali’nde açılışların da yapılacağını söyledi.

“OSMANLI EVİ SATIN ALINARAK KÖY EVİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

Festival alanı olan Ali Nesim Meydanı ve köy yollarının yeniden düzenlenerek parkeyle kaplandığını belirten Güngördü,  Zeytinlik Muhtarlığı arkasındaki eski Osmanlı Evi’nin belediye tarafından satın alınıp köy evine dönüştürüldüğünü kaydetti.

Köyün, Girne ve Karaoğlanoğlu ile kaldırım bağlantılarının yapıldığını da aktaran Güngördü, köprü ve mezarlık duvarının yeniden inşaa edildiğini, ayrıca köy yolunun da asfaltlandığını belirtti.

Festival programı hakkında da bilgi veren Güngördü, çeşitli kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin yer alacağı festival kapsamında bu yıl “Uluslararası Zeytin Karikatür Yarışması’na” 70 ülkeden sanatçının 900’ün üzerinde eser gönderdiğini sözlerine ekledi.

1475587444.jpg

FESTİVAL PROGRAMI

15. Girne Zeytin Festivali, 7 Ekim Cuma günü saat 17.30’da Ramadan Cemil Meydanı’ndan Atatürk Meydanı’na kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saat 19.00’da Zeytinlik Köyü Festival Alanı’nda açılış konuşmaları yapılacak, tütsü yakılacak ve stantlar gezilecek.

İzmir Karşıyaka Girne Ortaokulu Halk Dansları gösterisiyle sürecek festivalde daha sonra Latino Turco ve Ebru Aydın konser verecek.

8 Ekim Cumartesi günü 09.00’da Girne Belediyesi ‘Zeytin’ Tenis Turnuva Karşılaşmaları, 17.00’de Ödüllü Bilardo Turnuvası, 18.00’de Uygulamalı Karikatür Atölye Çalışması, 19.00’da Ağır Adımlar Kültür- Sanat Derneği Halk Dansları Gösterisi, 19.15’te Phoenix Line Dance Club Dans Gösterisi, 19.30’da Tetra Konseri, 19.45’te İzmir Karşıyaka Girne Ortaokulu Halk Dansları Topluluğu ve 20.30’da Grup Arabent konseri yer alacak.

9 Ekim Pazar 09.00’da Avcılık-Atıcılık- Atış Turnuvası, Girne Belediyesi Zeytin Tenis Turnuvası Karşılaşmaları, 17.00’de Ödüllü Bilardo Turnuvası, 15.30’da Zeytinli  ve  Zeytinyağlılar Yemek Yarışması, 15.00-17.00’da Çocuk Etkinlikleri, 17.00’de Girne Avcılık-Atıcılık Kulübü Atış Turnuvası Ödül Töreni, 17.30’da İzmir Karşıyaka Girne Ortaokulu Halk Dansları Gösterisi, 18.00’de Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Halk Dansları Gösterisi, 18.15’te Özde Özdoğdu& Dans Fit Modern Dans Gösterisi, 18.30’da Zeytinli ve Zeytinyağlılar Yemek Yarışması Sonuçlarının Açıklanması, 18.45’te Zeytin Karikatürleri Yarışması Ödül Töreni, 19.15’te Lefkoşa Belediye Orkestrası Konseri Latin Orkestrası, 20:30’da İzmir Karşıyaka Girne Ortaokulu Halk Dansları Gösterisi ve 21.00’de Lütfiye Özipek konseri var.

10 Ekim Pazartesi günü 09.00’da Girne Belediyesi Zeytin Tenis Turnuva Karşılaşmaları, 18.00’de Zeytin Konulu Sunum, 19.00’da Hasan Günyüz müzik dinletisi, “Ali Nesim” Anısına Şair ve Yazarların Zeytinlik Buluşması, 20.00’de Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Gösterisi ve 21.00’de Niyal Öztürk & Band konseri yer alacak.

11 Ekim Salı 09.00’da Girne Belediyesi Zeytin Turnuvası Final Karşılaşmaları, 19.00’da İzmir Karşıyaka Girne Ortaokulu Halk Dansları Gösterisi, 19.15’te Grup Ezgi Konseri, 20.30’da Girne Belediyesi Zeytin Tenis Turnuvası Ödül Töreni, 20.45’te Bilardo Turnuvası Ödül Töreni, 21.00’de Friends Liners Dancer Modern Dans Gösterisi ve 21.10’da SOS Final Konseri ile festival tamamlanacak.