Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Girne İlçe Emniyet Kurulu yılbaşı öncesi,  internet cafe, bet ofisi, off licence, kafe bar ve diskolarda sigara ve alkol denetimleri yanında, gençler için risk unsuru oluşturduğu düşünülen yerlere yönelik gece denetimlerini yoğunlaştırma kararı aldı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, bu çerçevede hafta sonu, Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Eminye Kurulu Başkanı Mehmet Envergil ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu başkanlığında denetim gerçekleştirildi.

Kaymakamlık personeli,  Girne Belediyesi Zabıta, Girne Polis Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Girne Sıhhiye Dairesi ekiplerinin katılımıyla saat 21.00’de başlayan denetimler saat 02.30’da tamamlandı.

Bet ofisi, internet kafe, off licence ve bar olmak üzere toplam 19 işyeri denetlendi.

Denetlemeler sırasında Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası’na aykırı hareket eden 3 iş yerine toplam 7 bin 785 TL para cezası kesildi. 8 işyerine ise uyarı yazısı verildi.

İşyeri izini olmadığı halde alkol ve sigara satışı yapan bir mekan kapatıldı. Yapılan kontrollerde tespit edilen başta alkollü çikolata olmak üzere, çok sayıda tarihi geçmiş ürün toplatılarak imha edildi

1449499076.jpg

MEHMET ENVERGİL

Girne Kaymakamı ve İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Mehmet Envergil, yaptığı açıklamada, Ocak ayından bu yana Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliği halinde başlattıkları denetimleri, sistemli ve kararlı bir şekilde sürdürmekte olduklarının altını çizdi.

Özellikle yılbaşının yaklaştığı bu dönemde denetimlerin daha fazla önem kazandığını,  çocukları ve gençleri korumak ve huzur ortamının sürekli kılınmasını sağlamak adına bu çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Envergil, “Amacımız herkesin yasalara uygun hareket etmesini sağlamaktır. Yasaların gerekleri yerine getirildiği noktada her hangi bir denetime gerek kalmaz. Ama yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere karşı da denetim yapmak asli görevlerimiz arasındadır”  dedi.

Gece ve gündüz denetimlerinin yılbaşına kadar devam edeceğini kaydeden Envergil, vatandaşların gözlemledikleri olumsuzluklar konusunda Girne Kaymakamlığı veya Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’na başvurabileceğini belirtti.

1449499078.jpg

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, denetimlerle ilgili alınan kararların hayata geçirilmesi konusunda Girne Kaymakamlığı ile çok uyumlu ve ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Girne Belediyesi, Girne Polis Müdürlüğü ve Girne Sıhhıye Dairesi ekiplerinin de özverili, ancak toplum huzuru açısından gerekli olan bu denetimlerin hayata geçirilmesine büyük katkı sağlamakta olduklarına işaret eden Hasan Karaokçu, “Sistemli hale getirdiğimiz bu denetimler sonucunda bir çok olumsuzluk giderilmesine karşın, yaptığımız her denetim sonucunda daha yürüyecek çok yolumuz olduğunu gözlemleyebiliyoruz” dedi.

“Yaptığımız tüm araştırmalarda sigara ve alkolün büyüyen bir tehlike olarak toplumumuzu tehdit ettiği bilimsel olarak karşımıza çıkmaktadır. Gayrı yasal maddelere geçişte en büyük etken olan sigara ve alkol konusunda şimdi önlem alamazsak, tehlike daha da büyüyerek karşımıza çıkacaktır. Denetimleri bu düşünce çerçevesinde gerçekleştiriyoruz” diyen Karaokçu, çocukları ve gençleri korumak adına yaptıkları denetimlere katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti.

1449499080.jpg

1449499077.jpg