Duygu Alan

Girne’de dün öğle saatlerine kadar adeta yaz havası yaşanırken kentin bazı bölgelerine öğleden sonra yer yer yağmur yağdı.

Mağusa, Lefkoşa, İskele ve Güzelyurt’tun bazı bölgelerinde sabah saatlerinde başlayan yağmur gün boyu etkili oldu.

Girne Antik Liman ve Kordonboyu dün öğleye kadar renkli görüntülere sahne oldu.

Hafta sonu tatilini de fırsat bilerek güneşli havanın tadını çıkarmak isteyen yerli ve yabancı turistler, Kordonboyu’na akın etti.

Başkent Lefkoşa’da ise sabah saatlerinde başlayan yağmur kısa sürede hayatı olumsuz etkiledi. Kentin birçok bölgesinde yapay göletler oluştu, sürücüler yollarda biriken yağmur suyu nedeni ile trafikte sıkıntılı anlar yaşadı.

Yağmura hazırlıksız yakalananlar da oldu, Meteoroloji Dairesi’nin önceki gün açıklamasına istinaden önceden tedbirini alan da oldu.

Lefkoşa’da sanayi bölgesi yine göl oldu

Lefkoşa’da yağmur en fazla Organize Sanayi Bölgesi’ni olumsuz etkiledi. Biriken yağmur suları bazı işyerlerine az da olsa girerken, yağmur suyu birçok işyerinin de giriş kapısının seviyesine kadar ulaştı.

Organize Sanayi Bölgesi’nde bazı sokaklara biriken yağmur suyu nedeni ile araçla bile girilemedi.

Bölgede bazı yerlerde biriken yağmur suyu seviyesi ise 50 santimetreye kadar ulaştı.

foto-arac-1024x680.jpg

Araçlar arızalandı

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nin bazı sokaklarında park halindeki bazı araçlar da biriken yağmur sularından nasibini aldı.

Bölgedeki bazı araçlar kısmen suya gömüldü. Motorlarına su girmesi nedeni ile araçlar arıza yaptı, çalışmadı.

lefkosa-3-1024x680.jpg

Rögarları vatandaş açtı

Başta Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere Lefkoşa’da birçok yerde rögarların tıkanması nedeni ile yol yağmur suyu altında kaldı.

Daha önceden çevreye atılan çöpler nedeni ile tıkanan rögarlara, bölge halkı müdahale etti.

Hafif sağanak yağmur bekleniyor

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 13 Mayıs’a kadar ülke genellikle alçak basınç sistemi ile periyodun ilk günleri üst atmosferdeki serin ve nemli, diğer günleri ise ılık ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.
Havanın, bugün parçalı bulutlu yer yer hafif sağanak yağmurlu; geriye kalan günlerde parçalı az bulutlu olması bekleniyor.

Bugün en yüksek hava sıcaklığı 27 derece olacak

Meteoroloji Dairesi’nin hava tahmin raporuna göre, 7-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında en yüksek hava sıcaklığı, periyodun ilk günleri iç kesimlerde ve sahillerde 24 – 27 derece, diğer günlerde ise iç kesimlerde 29 – 32, sahillerde 25 – 28 derece dolaylarında seyredecek.

Rüzgar, periyodun ilk günleri Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette, ikinci yarısında ise Kuzey ve Batı yönlerden orta kuvvette; yarın zaman zaman kuvvetli esecek.