Girne Genişletilmiş İlçe Emniyet Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda okulların daha güvenli hale gelmesi için Girne Kaymakamlığı, Girne Belediyesi, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Girne Polis Müdürlüğü ile işbirliğinde başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Girne Polis Müdürü Ali Adalıer, önceki gün Girne Anafartalar Lisesi, Girne 23 Nisan İlkokulu ve Girne Maarif Anaokulu’nu ziyaret ederek, okul yöneticileri ile bilgi alışverişinde bulundu.

RİSK OLUŞTURABİLECEK KONULAR ELE ALINDI

Ziyaretlerde, okulların daha güvenli hale gelmesi amacıyla kamera sistemleriyle donatılmasına yönelik gerekli adımların atılması, okul idarelerinin yaşadıkları sorunlar ve okul çevrelerinde risk oluşturabilecek konular ele alındı. Ziyaretler sırasında uyuşturucuyla mücadele konusunda öğrenci ve aile eğitimleri konuları da görüşüldü.

Okullardaki mevcut kamera sistemlerinin potansiyeli ve eksiklikleri konusunda yerinde incelemelerin yapıldığı ziyaretlerde, okul içlerinde ve çevrelerinde özellikle uyuşturucu konusunda yaşanabilecek olumsuzlukların önlenebilmesi için işbirliğinin çok daha üst düzeye çıkarılmasının önemi üzerinde duruldu.

GÜNGÖRDÜ: “ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) önerisiyle pilot bölge seçilen Girne’de, PGM’ye bağlı Suç Önleme Hizmetleri Birimi ile kentte çeşitli faaliyetler yürüttüklerini hatırlatarak, bölge sakinlerinden gelen şikayetler doğrultusunda alkol ve uyuşturucu madde bağımlısı gençler tarafından mesken tutulan ev ve bölgelerde çevre temizliği gerçekleştirilmekte olduğunu söyledi.

Güngördü, bu kapsamda Girne Kalesi arkasında yapılan çevre temizliğinden sonra bölgede düzenleme ve aydınlatma çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Kentte karanlık noktaları aydınlığa kavuşturarak suçları önlemeyi amaçladıklarını anlatan Güngördü, suçluları tespit etmek için Girne Genişletilmiş İlçe Emniyet Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda okulların daha güvenli hale gelmesi için kentin önemli noktalarına güvenlik kamerası yerleştirileceğini kaydetti.

OKULLARIN TAŞINMASI GÜNDEMDE

Güngördü, uzun vadede okullar bölgesinde trafik ve asayiş gibi düzenlemelerin ele alınması gerektiğini aktararak, Girne Anafartalar Lisesi, Girne 23 Nisan İlkokulu ve Girne Maarif Anaokulu’nun kentin bir başka bölgesine taşınabileceğini ifade etti.

Güngördü, yaklaşık bin 100 öğrencisi olan Girne 23 Nisan İlkokulu’nun ise dünya standartlarının çok üzerinde olduğunu bu nedenle yeni bir okula ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

ENVERGİL: “ALINAN KARARLAR MAKAMLARA GÖNDERDİLDİ”

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil yaptığı açıklamada, Girne Genişletilmiş İlçe Emniyet Kurulu toplantısında alınan kararları yazılı olarak ilgili makamlara gönderdiklerini ifade ederek, bu kararlar arasında yer alan uyuşturucuyla daha etkin mücadele ve okul güvenliğinin en öncelikli konularından biri olduğunu belirtti. Mehmet Envergil, ilk olarak Girne’nin merkezinde bulunan 3 okula ziyaret gerçekleştirdiklerini ve ziyaretlerin önümüzdeki günlerde diğer okulları da kapsayacak şekilde sürdürüleceğini söyledi.

Ziyaret ettikleri okullarda öğrenci sayılarının çok yüksek olmasından ötürü alt yapı yanında, trafik ve çevre güvenliği açısından da sıkıntılar yaşamakta olduğuna dikkat çeken Envergil, yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yeni alternatiflerin gündeme getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Envergil, Girne İlçe Emniyet Kurulu olarak Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliği içerisinde başlattıkları denetimleri aralıksız şekilde sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

KARAOKÇU: “İŞBİRLİĞİ OLURSA SORUNLAR ÇÖZÜLÜR”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise yaptığı konuşmada, okul çevrelerinde uyuşturucu satışı olduğuna yönelik toplumda çok ciddi bir huzursuzluk konusu olduğunu bu nedenle komisyon olarak İlçe Emniyet Kurulları ile koordinasyona girerek bu çalışmaları başlattıklarını aktardı.

Karaokçu, “Girne Polis Müdürü Ali Adalıer’in gerek Girne Kenti’nin, gerekse okul çevrelerinin kameralarla donatılarak daha güvenli hale getirilmesi konusunda geliştirdiği proje ile bu çalışmalar çok daha üst seviyeye taşınmıştır. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün okulların kamera ile donatılmasına maddi olarak katkı sağlama kararı alması ile büyük bir motivasyon yakalanmıştır. Okullara yapılan ziyaretlerin tamamlanmasıyla birlikte bu konuda gerekli adımlar süratle atılacaktır. Bu pilot çalışmanın devletin ilgili birimlerinin koordineli çalıştığı zaman önemli işler başarabileceğini göstermesi açısından önemli bir başarı olacağına inanıyorum” dedi.