3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Güngördü, “Hiçbir engelli yalnız değildir. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır” ifadelerini kullandı.

Güngördü, Girne Belediyesi’nin üzerine çok ciddi sorumluluklar düştüğünü bildiklerini, göreve geldiklerinden beri engellilerin Girne’de daha rahat hareket edebilmeleri için çalıştıklarını ve toplumda engelliler için farkındalık yaratacak çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Belediye Meclisi’nde almış oldukları kararı açıkladı.

Güngördü; Belediye Meclisi kararı kapsamında Girne’de engelliler ile ilgili tüm düzenlemelerin yapılmasına ve Mimarlar Odası’nın “Engelli Standartları” tüzüğünde belirtilen, engelli bireylerin kamuya açık alanlarda ve işyerlerinde karşılaştıkları sorunları azaltmak amacıyla yapılarda standartlar konulmasına karar verildiğini açıkladı.

Belediye tarafından mimari projelere inşaat ruhsatı verilirken aranacak şartlar arasında engelli bireylerin kamuya açık yapıları engellerle karşılaşmadan kullanabilmesi ve tüm çalışma ortamlarının engelliler düşünülerek planlanıp projelendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Güngördü, “Bizler de Girne Belediyesi olarak engelli kardeşlerimiz için farkındalığı artırmak, onların kendilerini sosyal yaşamın bir parçası olarak görmelerini sağlamak amacıyla projeler üretiyoruz” ifadelerine yer verdi.