Girne’de iki işyeri altyapısal yetersizlikler ve izinsiz faaliyet nedeniyle mühürlendi; 8 işletmeye toplam 1312 TL para cezası kesildi.

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Ekipleri, iki hafta içerisinde gıda ile ilgili 67 işletmeye teknik hijyen denetimi düzenledi.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, yapılan rutin kontrollerde tespit edilen bulguların insan sağlığı açısından risk oluşturabileceği göz önünde bulundurularak, Belediyeler Yasası gereği 8 ayrı işletmeye toplamda 1312 TL para cezası kesildi.

Cafe Cream Bar işletmesinin mutfağı sağlığa uygunluk koşullarını yerine getirmemesi nedeniyle, Seafood Restaurant Mutfağı da altyapısal yetersizlikler ve izinsiz faaliyet nedeniyle mühürlendi.

Market raflarında yapılan kontrollerde ise etiket bilgisi eksik, ambalaj materyali bozulmuş, market binası önünde kaldırımda satışa sunulan, soğutucu ortamda bulunması gereken ancak oda sıcaklığında rafta sergilenen; sandviç, yufka, konserve ve kuru gıda ürünü, donmuş gıda gibi 101 adet muhtelif gıda ürününe el konuldu.

1478342963.jpg

GECE BASKINLARI DA DÜZENLENİYOR

Girne Belediyesi Sağlık Şubesinden yapılan açıklamada, işletmelerin genel hijyen, çalışma koşulları, mutfak altyapısı, tuvaletler, depolamalar, gıdaların muhafazası, çevre sağlığına etkileri, personelin kişisel hijyeni ve yasal kayıt ve sorumlulukları bakımından denetlendiği belirtildi.

Açıklamada, teknik ziyaretlerin, gıda mühendisleri ve zabıtalardan oluşan ekipler tarafından yapıldığı, denetimler sırasında tespit edilen olumsuzlukların yazılı bir rapor halinde işletme yöneticilerine iletildiği, işletmecilerden verilen sürelerde tespit edilen eksiklerin giderilmesinin talep edildiği kaydedildi.

Zaman zaman gece de baskın denetimleri düzenlendiği kent genelinde üretilen ve satışa sunulan tüm yiyecek ve içecek ürünlerinin insan sağlığına uygunluğunun kontrol edilerek işletmelerin yasal sorumluluklarını hatırlatmaya devam edileceği vurgulandı.

1478342965.jpg

“KONTROLLERE DEVAM EDECEĞİZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’de iyi bir yaşam kalitesi adına, kent insanı kadar ziyaretçiler için de üretilen ve satılan yiyeceklerin güvenliğinden emin olunması gerektiğini söyledi.

Güngördü, gıda üreten ve satan esnafın bugüne dek Belediyeyle olumlu işbirliği yaparak yasal zorunluluklarını yerine getirmek ve standartlara uygun çalışmak yönünde hassasiyetini koruduğunu belirtti.

Bu yönde hizmet veren örnek işletmelere teşekkür eden Güngördü, gıda hijyeni ve insan sağlığı koşullarını dünya standartlarında korumak üzere, iki gıda mühendisinin sorumluluğunda olan ekiple, piyasa kontrollerine devam edileceğini kaydetti.