Karaoğlanoğlu’nda eski Zeyko Yağ Fabrikası’nın yerinde devam eden Kaya Turistik Tesisleri’ne ait otel inşaatında, 2 kaçak kat çıkılması tepkilere neden oldu.

Girne Belediyesi, bölgede yasal kat sınırı 4 olmasına rağmen, kaçak 2 kat çıkan Kaya Turistik Tesislerine ait otel inşaatını mühürledi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduklarını ve yıkım dahil her türlü kararı alacaklarını söyledi.

“Bizler şehirde yatırımcı görmek isteriz ancak yatırımcıların da bölgedeki imar kurallarına, imar yönetmeliklerine, bölgenin her türlü yasal mevzuatına uymaları gerekir” diyen Güngördü, yatırımcıların da bölgeye gelirken bölgenin koşullarına uymaları, bölgedeki hassasiyetlere dikkat etmeleri, yasal mevzuata uymaları gerektiğinin altını çizdi.

“Bayram süresince yaşanan bu olay bizi derinden üzmüştür. Bu böylesi ciddi bir kuruma yakışan bir hadise değildir” diyen Güngördü, söz konusu şirketin, bayram tatilini, bu şekilde kullanarak, belediyeyi oldu bittiyle karşı karşıya getirmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Söz konusu şirketin aldığı planlama onayının belli olduğunu vurgulayan Güngördü, “Bu Planlama Onayı, Şehir Planlama Dairesi’nden alınır, belediyenin İmar Bölümü’nün kendilerine verdiği inşaat ruhsatı da bellidir. Hiçbir kurumun, hiçbir şahsın, hiçbir şirketin, hiçbir yatırımcının aldığı ruhsatın hilafında, binasında kurallara uymamazlık etmemesi gerekir.”dedi.

İnşaata müdahale etmek için, bir ihbar süresi bulunduğunu, bu ihbarın yetkililerin eline gönderilmesi gerektiğini ve aynı zamanda da belediye avukatına da talimat vererek mahkemeye gidilmesi gerektiğini anımsatan Güngördü, bayram tatilinin sona ermesiyle, belediyenin imar bölümünün tüm bu işlemleri tamamladığını belirtti.

Güngördü, binanın tamamının bugün mühürlendiğini ve bu konuda Belediye Avukatı’na gerekli yazılı talimat verildiğini dile getirdi.

Şirketin, sundukları proje dışında izinsiz kat ilavesi yaparak proje dışına çıktığını ifade eden Güngördü, yasal mevzuata uygun olmayan her türlü yapı, eklenti ve kısımlar yıkılacağını vurguladı.

Girne Beleidyesi İmar Bölümü Sorumlusu Özge Sener de, kot farklarından dolayı zemin veya bodrumun algıda daha fazla kat görüntüsü yaratabileceğini ancak, sözkonusu bölgede alınabilecek mevzuatın 4 katla sınırlı olduğunu belirtti

Sener, bölgede eğimden de kaynaklanan haklarının bu kadar olmadığını belirtti.