Girne’de faaliyet gösteren Eva Rent A Car isimli kiralık araba şirketinden 22 Haziran’da bir günlüğüne Mercedes bir araç kiralayan Özay Hayat isimli şahıs araçla birlikte sır oldu.

Bir süre sonrada şirkete mesaj göndererek haraç talep etmeye başladı.

Durumu Meriç Karakolu ile Mağusa Emniyet Müdürlüğüne bildiren şirket polisten “Hırsızlık değil, izinsiz kullanıma girer, biz gelip de sizin arabanızı arayamayız, trafikte görürsek el koyarız” yanıtını aldı

Poliste kabarık bir sabıka dosyası bulunduğu öğrenilen Özay Hayat’ın Pile’de ikamet ettiği sanılıyor. Şirket bu nedenle Pile’deki BM Barış Gücü’ne de başvurdu. Bir süre önce şirket sahiplerine bir mesaj ileten şahıs kendisi için 5 bin TL gönderildiği takdirde arabanın yerini bildireceğini söyledi.

Çalınan arabayla ilgili olarak konuşan şirket sahipleri ise şunları söyledi;

Biz Girne’de kiralık araba şirketiyiz 22 haziran Ercan Havaalanı'ndan bir günlüğüne Mercedes marka arabayı Özay Hayat adlı kişiye kiraladik. Fakat ertesi günü arabayı getirmeyince telefonla arandı. Arabayı getireceğini söyledi fakat arabayı getirmedi. Adamın 28 tane suç dosyası var fakat tutuklanmadı. Polis bizi bu kadar zamandir oyaladi. Adamında Pile’ye kaçtığını duyduk. Polis arabayı bulmak için hiç çaba harcamadı. Bize bu olayin hırsızlığa girmedigini izinsiz araba kullanımına girdiğini söylediler. Gitmediğimiz polis karakolu kalmadi. Pile polisinin adamı yakalamasını bekleycekmişiz. Bu adam bizden haraçta istedi. Bu adada bu iş bu kadar kolay mi?.

Haber Kıbrıs