Kurban Bayramı’nda kesilecek kurbanlardan çıkacak olan atıkların yaratacağı sorunları önlemek için atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi amacıyla ekipler oluşturan Girne Belediyesi, uyarılara rağmen kurban atıklarının sokağa atanların önüne geçmek için şikâyet ihbar hattını devreye koydu.

Vatandaşlar gördüğü olumsuzlukları bayram süresince 09.00-16.00 saatleri arasında 05488882126 numaralı telefon hattından yapabilecek.

Girne Belediyesi’nden yapılan duyuruda, vatandaşların kurban atıklarını Karaoğlanoğlu’ndaki Sanayi Bölgesi’nde Katı Atık Aktarma İstasyonu’na getirmeleri veya bulundukları noktadan alınması için atık toplama ekibini 05338626290 numaralı telefondan arayarak atıkların alınmasını sağlaması istendi.

Uyarılara dikkat etmeyenlere 150 TL para cezası uygulanacak.

Duyuruda, Kurban kesildikten sonra halk ve hayvan sağlığı açısından, atıkların mutlaka büyük boy sağlam çöp torbalarına konulması ve ağızlarının bağlanması, kurban atıklarının çöp konteynerlerine atılmaması ve açıkta bırakılmaması, atıkların su ve kanalizasyon kanallarına dökülmemesi hususlarına dikkat edilmesi de istendi.