Girne Belediyesi, Girne Polis Müdürlüğü işbirliğinde öğrenci güvenliğine yönelik uygulama başlattı.

Girne Belediyesi basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Şehit Hasan Cafer İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, Maarif Anaokulu ve Oğuz Veli Ortaokulu’nda başlatılan uygulama özellikle minik öğrencilerin okula daha güvenli ulaşmalarını amaçlıyor.

Uygulamada, trafik polisleri okul önünde trafik akışını kontrol ederken, Girne Belediyesi Zabıta Kolluk Birimi görevlileri de sabah okula ulaşan öğrencilerin karşıdan karşıya geçmelerine yardımcı oluyor.

GÜNGÖRDÜ “ÖĞRENCİLER BİZİM GELECEĞİMİZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, her gün 4 noktada sabah 07:15’de zabıtaların öğrencileri karşıdan karşıya geçirmek için beklediğini ifade ederek, velilerin çocuklarını zabıtaya teslim etmesini istedi.

Başlatılan uygulamanın yaya geçidinin kullanımını teşvik etme ve farkındalığı artırmayı hedeflediğini ifade eden Güngördü,  sürücülerin özellikle okul başlangıç ve bitiş saatlerinde trafik kurallarına karşı daha dikkatli ve zabıtalara yardımcı olmalarını istedi.

Girne Polis Müdürlüğü’ne katkıları için teşekkür eden Güngördü; “Öğrenciler bizim geleceğimiz. Onların çağdaş ve huzurlu bir ortamda eğitimlerini sürdürmelerine yardımcı olmak, öncelikli hedefimiz ve hizmetimiz olmalıdır” dedi.

1442480498.jpg

1442480499.jpg