Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun İlçe Emniyet Kurulları ile yaptığı toplantıda alınan kararlar gereği; kafe, bar ve diskolarda sigara ve alkol  denetimleri yanında, gençler için risk unsuru oluşturduğu düşünülen yerlere yönelik denetimler de  devam ediyor. Bu çerçevede toplam 16 cafe-bar ve eğlence mekanı denetlendi, Tütün Ürünleri  Yasası’nın gereklerini yerine getirmesi konusunda 9 işyerine uyarı cezası verilirken, daha önce uyarıldıkları halde yasaya uymadığı belirlenen 4 işyerine de toplam 2 bin 10 TL  para cezası kesildi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Mehmet Envergil ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu başkanlığında, hafta sonu Alsancak ve Girne bölgesini kapsayan denetimler gerçekleştirildi.

Kaymakamlık personeli, Girne Polis Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Girne Sıhhiye Dairesi, Alsancak ve Girne Belediyesi zabıta ekiplerinin katılımı ile saat 21.00’de başlayan denetimler, saat 02.30’da tamamlandı. Toplam 16 cafe-bar ve eğlence mekanı denetlendi, Tütün Ürünleri  Yasası’nın gereklerini yerine getirmesi konusunda 9 işyerine uyarı cezası verilirken, daha önce uyarıldıkları halde yasaya uymadığı belirlenen 4 işyerine de toplam 2 bin 10 TL  para cezası kesildi.

Denetimler sırasında işyeri izinleri çıkmadığı halde faal durumda olduğu belirlenen disko türü bir eğlence mekanı da kapatıldı.

Diğer yandan şehir içerisinde madde kullanıcı çocuk ve gençlerin uğrak yeri olduğu düşünülen ve bölgede huzursuzluk konusu olduğu bildirilen ağaçlık bir alanda oluşturulan derme çatma bir mekan da denetlendi.

Girne Belediyesi ekipleri, ciddi bir risk faktörü olduğu gözlemlenen mekanın temizlenerek gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.

ENVERGİL: “DENETİMLERİ SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ”

Girne Kaymakamı ve Girne İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Mehmet Envergil, denetimler sonrası yaptığı açıklamada,  Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliği halinde denetimleri sistemli bir şekilde sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti.

Yapılan denetimlerde özellikle sigara yasağı konusunda, yasaya uymama eğilimi olduğunu üzülerek gözlemlediklerini ifade eden Kaymakam Mehmet Envergil, ilk denetlenen mekanlara para cezası yerine gerekli düzenlemeleri yapmalarına fırsat vermek amacıyla uyarı cezası, daha önce uyarıldıkları halde yasal gerekliliklerini yerine getirmeyen mekanlara da para cezası kesildiğini kaydetti.

Envergil, “Uzun zaman göz yumulması nedeniyle özellikle  tütün ürünleri ile ilgili yasalara uymama bir alışkanlık haline geldi. Buna artık bir sünger çekilmesi gerekir.  Bizim uygulanmasını istediğimiz yasalar Avrupa Birliği ve diğer çağdaş ülkelerin de uyguladığı çağdaş yasalardır. Medeniyetten uzak duramayacağımıza göre  mevcut yasalarımıza uymamız gerekir” ifadesini kullandı.

Envergil, işletme izinleri tamamlanmayan bir diskonun da kapatıldığına işaret ederek “İşletme sahipleri gerekli izinleri tamamlamadan faaliyete  geçmemesi gerekiyor. ‘İzin almadan başlayım, daha sonra onları tamamlarız’  şeklindeki yaklaşımlar kabul edilebilir değildir. Herkes yasalara uyulması gerektiğini bilerek yola çıkmalı” dedi.

Şehir içinde madde kullanıcı çocukların kullandığı düşünülen derme çatma bir yerin de tespit edilerek, buranın temizlenmesi için gerekli direktifleri verdiklerine işaret eden Envergil, huzursuzluk konusu olan bu tür yerler konusundaki hassasiyetlerinin süreceğini kaydetti.

Envergil, gençlerin yararlı faaliyetlerle buluşturulması gerektiğini vurguladı.

KARAOKÇU: “TÜM İLÇELERDE DENETİMLERİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da yaptığı açıklamada, toplumsal duyarlılık ve farkındalığın artırılması yanında, toplum huzuru  ve sağlığı için çıkarılan yasalara uyulması konusunda Girne İlçe Emniyet Kurulu ile başlattıkları denetimleri sistemli hale getirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir ekip ruhu ile çalışılan denetimlere heyecanla ve gönülden katılıp katkı koyan Girne Kaymakamı  Mehmet Envergil ve Kaymakamlık personeline, Alsancak Belediyesi ve Girne Belediyesi Zabıta ekiplerine,  Girne Polis Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Girne Sıhhıye Dairesi personeline teşekkürlerini sunan Hasan Karaokçu, “Attığımız her adımın çocuklarımızın  ve gençlerimizin korunması ve daha huzurlu bir toplum yaşamı sağlanmasına yönelik olduğunun bilinmesini istiyoruz” dedi.

Karaokçu, gelen her türlü bilgi ve şikayetleri değerlendirerek tüm ilçelerde bu tür denetimleri sürdürmeye kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

1425979658.jpg