Girne’de Kervansaray bölgesinde bugün bir apartman dairesinde iki çocuğun yalnız bulunduğu sırada yangın çıktı.

Annelerinin yakındaki bir markete gitmek için evde yalnız bıraktığı 4 ve 7 yaşlarındaki 2 çocuk çevredekiler tarafından kapı kırılarak kurtarıldı. Yangında, daire içindeki eşyalar tamamen yandı.

Girne Kervansaray bölgesinde saat 15.15 sıralarında Nehru Buluter’e ait Ömer Kurt Sokak Kervansaray Apartmanı D bloktaki dairede yangın çıktı. Çıkış sebebi henüz tespit edilemeyen yangında daire bir anda alevler içinde kaldı. Annelerinin yakındaki bir markete gitmek için evde yalnız bıraktığı 7 yaşındaki Kader Buluter ile 4 yaşındaki Batuhan Buluter çevredeki işletmelerde çalışan personel tarafından evin kapısı kırılarak dışarıya çıkarıldı.

Dumandan etkilenebilecekleri düşünülen Kader ve Batuhan Buluter ambulasla Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kader ve Batuhan Buluter kardeşlerin durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yangın sonucu ise Nehru Buluter’e ait daire büyük zarar gördü ve ev içindeki eşyalar tamamen yandı. Yangından oluşan alev, is ve duman nedeni ile üst katta bulunan diğer daireler de zarar gördü.

Polis, yangının çıkış sebebini araştırıyor.

yangin-2.jpg