Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, BRT’de katıldığı Sabah Rotası programında Girne’de devam eden boru döşeme, yollardaki kazılar, Girne trafiği ve antik limanla ilgi açıklamalarda bulundu.

Güngördü, “boru hattı döşenmesi ve Türkiye’den gelecek su konusunun hiçbir belediye ile doğrudan ilgisi yoktur. Belediyeler ile olan ilgisi daha sonra gündeme gelecek ve bu noktada 28 belediyeden 16’sının tavrı çok açık ve ortadadır” dedi.

Girne bölgesinde devam eden boru döşeme çalışmalarıyla ilgili eleştirilere de değinen Güngördü, ” yolların kazılması ile ilgi belediyelerin doğrudan bir ilgisi yoktur” dedi.

Çalışmaların Türkiye ile KKTC arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapıldığını belirten Güngördü, çalışmalar sırasında sıkıntılar yaşandığını ve kendilerinin de Belediye olarak gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını söyledi.

Çarşamba gününden itibaren asfaltlama işleminin başladığını belirten Güngördü, Gelecek hafta içerisinde Girne belediye hudutları içerisindeki şehir merkezi denilen merkez yerlerdeki asfaltlama çalışmalarının tamamlanacağına inandığını ve daha sonra da Alsancak istikametine doğru boruların döşeneceğini kaydetti.

Girne trafiğini rahatlatmak için yapılan çalışmaya da değinen Nidai Güngördü, Eylül ayı sonu Ekim ayı başından itibaren Girne Trafik Master Planı olacağını söyledi.

Güngördü, “şehirde aktif olarak kullanılan 19 kavşağın 17 sinde sorun var. Biz bunları planlarda gördük ve düzeltmeye başladık” dedi.

Girne Antik Liman’da yaşanan sorunlarla igili de Güngördü, limanın ıslah edilmesi konusuna çok önem verdiklerini, Belediye’nin bu konuda mali ve teknik eleman gücünün yeterli olduğunu söyledi.

Mendirekteki sorunla ilgi olarak da Göngördü; “Mendirek’teki sorun çok büyük bir sorundur mendirek yıllardır ihmal edildi. Sirkilasyonun yapılmamış olması Antik Liman’daki kokuya sebep olmaktadır bunlar hep tespit edildi büyük bir projedir devlet ölçekli yapılması gereken bir projedir. Yaklaşık 10 gündür mendirekte çalışıyoruz bozulan ve tahrip olan su borularını yeniledik. Elektrik kabloları yenilendik” dedi.

Çalışmalarına devam edeceklerini belirten Güngördü, “devletten beklentimiz da mendiregin arkasına kaya atarak sağlamlaştırmasını sağlamasıdır” dedi.