Girne’de meydana gelen , 1’i ağır 2 kişinin yaralandığı, olayla ilgili tutuklanan 3 zanlı bugün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Umut Demir mahkemede verdiği yeminli ifadede, olay gecesi üniversite eğitimi için ülkede bulunan zanlılar , Vasif Gambarov, Rashat Hüseyni ve Mirsahi Mehtiyev’in, Girne’de sakin Ali Malkoç ve Umut Turan’ın yanına gittiğini belirtti.

Müdür muavini Demir daha sonra 2 grup arasında çıkan tartışma sonucu zanlı 1 Vasif Gambarov’un bıçakla Ali Malkoç’u sağ karın ve sağ koltuk altından 2 kez , Umut Turan’ı ise göğüs, bel ve omuzundan 3 kez bıçaklayarak ağır şekilde yaraladığını ifade etti.

Umut Demir Zanlıların olayın ardından koşarak bögeden uzaklaştığını tepsi ettiklerini söyledi.

Bölgede kamera kayıtlarında yapılan incelemede, zanlıların kaçış güzergahı ve eşgallerinin belirlendiğini söyleyen tahkikat sorumlusu ,zanlılardan Rashat Hüseyni’nin ikametgahında yapılan aramanın ardından Rashat Hüseyni ve Mirsahi Mehtiyev’in tutuklandığını kaydetti.

Zanlıların ifadesiyle, diğer zanlı Vasif Gambarov’un da ikametgahında tespit edilerek tutuklandığını anlatan tahkikat sorumlusu, Gambarov’un polisteki sorgusunda olayda kullandığı bıçağın yerini gösterdiğini ve bıçağın emare olarak alındığını belirtti.

Tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Umut Demir, tahkikatın yeni başladığına vurgu yaparak, zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin de, tahkikatın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacıyla , zanlılar hakkında 3’er gün tutukluluk emri verdi.