Girne’de dün gece 23.10 sıralarında metruk bir binada erkek cesedi bulundu.

Bedrettin Demirel Caddesinin kuzeyinde yer alan Göreme Sokaktaki metruk binaya giderek inceleme başlatan Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube ekipleri, yaklaşık 10 günlük olduğu düşünülen cesedin, 22 yaşındaki Nedim Bök’e ait olduğunu tespit etti.

Yapılan araştırma sonucunda, Nedim Bök’le ölmeden önce en son görüşen ve birlikte bonzai içtikleri belirlenen İlkay Dural , Halil Dural ve Ahmet Şanverdi adlı zanlılar tutuklandı.

Olayın cinayet olup olmadığının belirlenmesi amacıyla, Nedim Bök’ün cesedi otopsiye gönderilirken, ilk tespitlerle uyuşturucu madde tasarrufu suçundan tutuklanan zanlılar bugün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Tahikikat sorumlusu Müfettiş Eren Gözügüzel, mahkemede verdiği yeminli ifadede, zanlıların Haziran yında Girne’de meydana gelen uyuşturucu madde tasarrufu suçundan methalder olduğunu belirtti.

Nedim Bök’ün en son İlkay Dural, Halil Dural ve Ahmet Şanverdi ile görüştüğü ve birlikte bonzai içtiklerinin tespit edildiğini belirten Gözügüzel, olayın cinayet olup olmadığının araştırılarak, Bök’ün ölüm sebebinin belirlenmesi için cesede otopsi yapılacağını ardından patolojik incelemeye gönderileceğini belirtti.

Zanlılar , İlkay Dural, Halil Dural ve Ahmet Şanverdi ‘nin ilk nazarda , uyuşturucu madde tasarrufu suçundan tutuklandığını kaydeden tahkikat sorumlusu, zanlıların olayla bağlantılılarının araştırılacağını söyledi ve üçer gün tutukluluk talebinde bulundu.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazan Aksun da tahkikatın etkilenmemesi için zanlıların üçer gün tutuklu kalmalarına karar verdi.