Soma’daki maden faciasının ardından, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen eylemde tutuklanarak mahkemeye çıkarılan ve haklarında yurtdışı yasağı getirilerek tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan Cenkler ve Eylem, olayın üzerinden 17 ay geçmesine rağmen kendilerine mahkemeden hala hiçbir tebligat gelmemesini ve yurtdışına çıkış yasaklarının da devam etmesini eleştirerek, bu duruma dikkat çekmek için Girne’den Lefkoşa’ya adalet yürüyüşü yapıyor.

Ahmet Cenkler, yaklaşık 17 ay önce 13 Mayıs 2014’te Soma’da meydana gelen ve 301 işçinin yaşamını kaybettiği maden faciası nedeniyle Türkiye’de büyük acı yaşandığını anımsatarak, bu faciadan 2 gün sonra Türkiye

Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği önünde bir eylem gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Cenkler, bu eylemde kendilerinin de arasında bulunduğu 6 kişinin gözaltına alınarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldıklarını belirtti.

Kendilerine 5 ayrı suçtan dava okunduğunu ve mahkemenin yurtdışı yasağı koyarak tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bıraktığını söyleyen Cenkler, geçen 17 aylık sürede kendilerine hiçbir mahkeme celbi gönderilmediğini kaydetti.

12079473_1233255380033187_5313729325275087396_n.jpg

“Biz eğer suçluysak ki suçlu olduğumuza inanmıyoruz.Artık yargılanmak istiyoruz” diyen Cenkler, haklarındaki suçlamalara rağmen kendilerine 17 aydır hala bir tebligat gönderilmemesini eleştirdi.

Cenkler, “Biz demokrasiyi, insan haklarını koruduğumuz için ve emekten yana olduğumuz için 17 aydır yurtdışına çıkamıyoruz, mahkeme bize dava okudu ancak tebligat göndermiyor” dedi.

Kamuoyuna seslerinin duyurmak için, Girne Hirondel çemberinden başlayarak Lefkoşa Mahkemeler binasında sona erecek bir adalet yürüyüşü gerçekleştirmeye karar verdiklerini dile getiren Cenkler, yürüyüşü tamamlamalarının ardından SAAT 16.30’da Lefkoşa Mahkemeler binasında bir basın açıklaması yaparak oturma eylemi gerçekleştireceklerini kaydetti.