Çatalköy Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ile görüşen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Girne Çatalköy yolunda bulunan sıkıntıların aşılması için hayata geçecek olan “Girne Doğu Çevre Yolu” projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dürüst, Girne Doğu Çevre Yolu’nun hayata geçmesiyle, trafikte yaşanan sıkıntılar ve trafik kazalarına neden olan sorunların aşılacağını, 2017 itibariyle projenin ihale edilmesini hedeflediklerini ifade etti.

HULUSİOĞLU

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede konuşan Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Bakan Dürüst’ün ekibi ile bölgeye gelerek var olan sorunlara çare bulunması için bir ziyarette bulunduğunu, gerekli incelemeleri teknik ekiplerle yaptıklarını belirtti.

Bölgenin hem yoğun bir yerleşim yeri olması hem de turizm sektöründeki beş yıldızlı otellerin de bu bölgede yer alması nedeniyle Girne Çatalköy yolunun tıkandığını belirten Hulusioğlu, trafikteki sıkışıklığın yanında trafik kazalarının da yaşandığını, tali yolların ana yollara çıktığını bu nedenle yol güvenliğinde sorunlar yaşandığını söyledi.

Hulusioğlu, Bakan Dürüst’ün desteğiyle bu yolun kısa sürede hayat bulacağına emin olduğunu, hızla gelişen bölgeye yeni bir soluk getireceğine inandığını vurguladı.

DÜRÜST

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Belediye Başkanı Hulusioğlu’nun bölgede bu yolun yapılması ile ilgili daha önce yerinde bir talepte bulunduğunu, Karayolları Dairesi ve TC yetkililerinin desteği ile birlikte projenin son haline geldiğini açıkladı.

Uzunluğu 9 kilometre, platform genişliği 21 metre olacak Girne Doğu Çevre Yolu ile ilgili bilgiler veren Bakan Dürüst şunları söyledi:

“Yolun başlangıç noktası Girne Köprülü Giriş Kavşağı, bitiş noktası Acapulco – Dağyolu Kavşağı olarak belirlendi. Kavşak sayısı 6 adet olan yolda 4 tanesi modern dönel kavşak bulunacak. Bu kavşaklar şöyle: Girne Lefkoşa yolu bağlantısı, Doğanköy Kavşağı, 1001 Çeşit önü mevcut yola bağlantı, Ozanköy- Çatalköy arası.”

Bir tanesinin köprülü kavşak olduğunu, Beylerbeyi geçişinde yer alacağını, bir tanesinin ise sığınmalı kavşak olduğunu belirten Dürüst, Çatalköy girişinde sinyalizasyon kurulacağını söyledi.

Bakan Dürüst, Girne Doğu Çevre Yolu’nun hayata geçmesiyle trafikte yaşanan sıkıntılar ve trafik kazalarına neden olan sorunların aşılacağını, 2017 itibariyle projenin ihale edilmesini hedeflediklerini ifade etti.