ÇANTADA 160 BİN TL VARDI: Bektaş Gıda Pazarı muhasebecisi Zehra Özay, markette toplanan 160 bin TL’yi bankaya götürürken üç kapkaççının hışmına uğradı. Boğazına bıçak dayanan kadın direnerek çantayı bırakmadı. Yerlerde sürüklenen kadının bağırması üzerine kapkaççılara bölgedeki vatandaşlar müdahale etti

 

EVE GİRERKEN YAKALANDILAR: Polis kısa sürede kapkaççıların eşkalini belirleyerek harekete geçti. Kapkaççılardan, Hasan Yüksel Soyder olaydan 1 saat sonra Lefkoşa’da, Orçun Coşkunsu ise aynı saatlerde Alayköy’de yakalandı


NEBİ KANSU KAYIP: Kapkaç girişimi sırasında cebinden çıkardığı bıçağı Zehra Özay’ın boğazına dayayan Nebi Kansu kayıplara karıştı. Yakalanması için polisin ülke genelinde arama yaptığı Nebi Kansu’nun Güney’e kaçmış olabileceği üzerinde duruluyor    

Devrim DEMİR

Girne’de önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen bıçaklı soygun girişimi çevre sakinlerinin müdahalesi ile önlendi. Bektaş Gıda Pazarı’nda muhasebeci olarak çalışan Zehra Özay’ın bankaya yatırmak için götürdüğü 160 Bin TL’nin olduğu çantayı çalmak isteyen Hasan Yüksel Soyder, Orçun Coşkunsu ve Nebi Kansu çevredekilerin müdahalesi ile kapkaçı gerçekleştiremeden  olay yerinden kaçmak zorunda kaldı. Polis kısa sürede kapkaççıların eşkalini belirleyerek harekete geçti. Kapkaççılardan, Hasan Yüksel Soyder olaydan 1 saat sonra Lefkoşa’da, Orçun Coşkunsu ise aynı saatlerde Alayköy’de yakalandı.

Özay’ın boğazına bıçak dayayan Nebi Kansu ise kayıplara karıştı. Olay sonrası yakalanan 2 zanlı dün tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın henüz başladığına ve olayın oldukça ciddi bir suç olduğuna dikkati çekerek Hasan Yüksel Soyder ve Orçun Coşkusu’nun soruşturma amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Dakikalarca yerde sürükledi

Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin mahkemede verdiği ifadesinde, hasan Yüksel Soyder ve Orçun Coşkunsunun “Soyguna teşebbüs” ve ciddi bir suç işlemek için “Gizli ittifak” suçlarından önceki gün mahkeme emri ile tutuklandıklarını anlattı.

Mustafa Özmüezzin,  Girne’de önceki gün saat 10.55 sıralarında Şht. İsmet Yılmaz Sokak üzerinde bıçaklı soygun girişimi ihbarı aldıktan sonra olaydan haberdar olduklarını ifade ederek yaşananları anlattı.

Polis, Zehra Özay’ın önceki gün sabah saatlerinde bankaya yatırmak için JP 556 plakalı aracına binmeye çalışırken zanlı nebi Kansu tarafından boğazına bıçak dayanarak tehdit edildiğini kaydetti. 

Mustafa Özmüezzin, şuan aranmakta olan zanlı Nebi Kansu’nun,  Zehra Özay’ı JP 556 plakalı arabaya binmeye çalışırken yere düşürdükten sonra, dakikalarca yerde sürüklediğini ifade etti.

Çevredeki insanlar müdahale etti 

Soruşturma memuru Mustafa Özmüezzin, muhasebeci Zehra Özay’ın dakikalarca yerde sürüklenmesine çevredeki vatandaşların müdahale ettiğini, Nebi Kansu’nun olay yerinden koşarak uzaklaşıp, Hasan Yüksel Soyder, Orçun Coşkunsu ile birlikte ön plakası sökülmüş bir araçla bölgeden kaçtığını kaydetti. Özmüezzin, zanlıların olay yerinden uzaklaştığı arabanın plakasının MH 799 olduğunu tespit etiklerini belirtti.

Hasan Yüksel Soyder’in olaydan 1 saat sonra Lefkoşa’da, Orçun Coşkunsu’nun ise Alayköy’de tespit ederek mahkeme emri ile tutuklandıklarını ifade eden Özmüezzin Nebi Kansu’nun ise KKTC genelinde aranmaya devam ettiğini söyledi.

   

Soygunu önceden planladıklarını itiraf etti
Polis memuru Mustafa Özmüezzin,  Hasan Yüksel Soyder’in verm,ş olduğu gönüllü ifadesinde  bıçaklı soygunu Coşkunsu ve Kansu ile  önceden planladıklarını itiraf ettiğini kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğine dikkati çeken Özmüezzin, alınması gereken bir çok ifadenin ve incelenmesi gereken kamera kayıtlarının olduğunu söyleyerek zanlıların ilk aşamada 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

“Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar”
Mahkemede kendilerini avukatsız olarak savunan zanlılara Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin söz hakkı verdi. Mahkemede söz hakkı alan Orçun Coşkunsu olayla alakası olmadığını iddia ederek, araba lastiğini değiştirmek için Girne’de bulunduğunu söyledi. Hasan Yüksel Soyder ise polise hiçbir şekilde ifade vermediğini söyleyerek, 3 günlük tutukluluk süresine itiraz etti. 
 
Soyder’in ilk suçu değil
Soygun girişimi suçundan soruşturma amaçlı gözaltına alınan zanlı Hasan Yüksel Soyeder kısa bir süre önce Merkezi Cezaevine cep telefonu temin etmekten tutuklanırken, 2012,2013 ve 2014 yıllarında birçok kez uyuşturucu suçundan yargılanarak hapislik cezası aldı.