İzmir'de, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanıklı "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada sanıklar, hazırlanan ek iddianame için yeniden hakim önüne çıktı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkmesi'nde gerçekleştirilen ve Cuma gününe kadar sürmesi beklenen duruşmaya bazı sanıkların bir kısmı katıldı. TMK 10. maddesiyle görevli savcı Zafer Kılınç'ın "Askeri gizli bilgi ve belgeleri ele geçirme, bulundurma" suçlamasıyla 49'u muvazzaf asker, 357 sanık hakkında hazırladığı iddianamede, sanıklar hakkında 2 yıl ile müebbet hapis arasında değişen cezalar istemişti. İddianamede adı geçen 831 mağdurdan, aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensubunun da bulunduğu çok sayıda kişinin suç örgütü tarafından "fişlendiği" iddia edilmişti.

KARAR CUMA GÜNÜ ÇIKABİLİR

Çete lideri olduğu iddiasıyla suçlanan Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verileri kaydetmek, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek" suçlarından müebbet ve 9'ar yıl, sanıklar arasındaki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Amiral Veysel Kösele hakkında ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yasaklanan bilgileri temin etmek" suçlamasıyla 2 ila 6 yıl hapis cezası talep edilmişti. Ek iddianame için ifade veren bir kısım muvazzaf asker, haklarındaki iddiaları kabul etmedi ve beraatlerini talep etti.

Öte yandan sanık avukatları, uzun süredir devam eden davanın Cuma günü karara bağlanmasını beklediklerini söyledi.