Suna Erden

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde operasyon esnasında doktor ve hastaları çektiği gerekçesi ile polise şikayet edilen Fatma Direk isimli hemşirenin daha önce de hastane personelini rahatsız eden davranışlar yaptığı, Sağlık Bakanlığı’na ve başhekime şikayet edildiği ortaya çıktı. Direk’in gizli çekimlerinin yine bir meslektaşının doktorlara bildirdiği, bunun üzerine başhemşirenin gizli çekimleri fark edip, ihbar eden hemşireyi cezalandırdığı öne sürüldü.  

HASTANEDE OLAY VAR  

Şikayet üzerine Dilek gözaltına alınırken, olayın doktor hemşire kavgasına dönüştürüldüğü, hemşirelerin grev  yapılması için sendikalarına baskı yaptığı öğrenildi. Doktorların daha önce de uygunsuz tavırları nedeni ile defalarca şikayet dilekçesi yazdıkları ancak hemşirelerin grev tehdidi nedeni ile işlem yapılmadığı öne sürüldü.  

KOZ İÇİN ÇEKMİŞ  

Şikayet üzerine gözaltına alınan ve ifadesine başvurulan Fatma Dilek’in , “Eğer doktorların bir açığını bulursam koz olarak kullanmak için çekim yaptım” şeklinde ifade verdiği ortaya çıktı. Özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan hakkında soruşturma başlatılan Dilek’in bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Öte yandan doktorların basın toplantısı düzenleyerek yaşananları kamuoyuna aktaracakları öğrenildi.