Gizlilik içeren bir çok evrak şehrin ortasında yakılarak imha edilmeye çalışılıyor. Vatandaşlara ait gizlilik içeren bir çok evrakın şehir ortasında yakılması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

EKSOZ EMİSYON TESTİ YAPAN İŞ YERİ ÖNÜNDE İMHA

Eksoz emisyon testi yapılan bir iş yerinin hemen önünde gizlilik içeren evrakların yakılması vatandaş tarafından doğru bir işlem olarak kabul edilmezken bunun araçların egsoz emisyon testi yapan bir iş yerinin önünde yapılmasının da sakıncalı olduğuna vurgu yapılıyor.

GİZLİLİK İÇEREN EVRAKLAR ŞEHİR ORTASINDA YAKILIYOR

Murat Tarım yaptığı açıklamada, "Benim yetkililere ve idarecilere bir sorum olacak. Şehir ortasında bir devlet dairesinin ateş yakarak evraklarla birlikte çöp yakılması, şahıslara ve şirketlere ait gizlilik içeren evrakların bu yöntemle yok edilmesi yasal mı? Yasal değilse neden bir yetkili bu duruma müdahale etmiyor?" dedi.

YETKİLİLER BU DURUMA SON VERSİN

Tarım açıklamasına devamla, "Bu memlekette motorlu araçlara eksoz emisyon testi yapılması devlet taraftan zorunlu kılınırken diğer taraftan devletin memurları dairelerde başına buyruk bir şekilde gizlilik içeren evrakları alenen ateş yakarak bu eksoz emisyon testi önünde yakmaya çalışması da ne derece doğru? Sanırım yetkililer bu duruma son verirler ve gizlilik içeren evrakların imhasını böyle şehir ortasında yakmazlar." ifadesinde bulundu.

copler-4.jpg

copler-6.jpg

Kaynak: Kıbrıs Sözcü