Devrim Demir

Havadis’in “Dilenci gibi yaşıyorum” başlığı ile önceki gün ön sayfadan verdiği ve askerliği sırasından vurularak görme yetisini yitiren Erkay Yıldız’ın dramını konu alan haberin ardından Cumhurbaşkanlığı harekete geçti.   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Erkay Yıldız ve annesi Sevda Uçar’ı Cumhurbaşkanlığı’na getirterek, yaşanan süreç hakkında birinci ağızdan bilgi aldı. Erkay Yıldız’ın gözlerinin ameliyatı için gerekli 35 Bin TL’nin büyük kısmı Akıncı tarafından anne Sevda Uçar’a teslim edildi.

Sevda Uçar: Baba gibi ağırladı

Erkay Yıldız’ın annesi Sevda Uçar, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın kendilerini kabul etmesini şöyle özetledi: “Sayın Mustafa Akıncı bizi bir devlet büyüğü gibi değil bir baba gibi ağırladı. Yoğun olmasına rağmen beni ve oğlumu kendi makamında odasında özel olarak karşıladı. Oğluma her şeyin düzeleceğini gözlerinin ameliyat olması ile birlikte maç izleyecekleri sözünü verdi. Bizi çok sıcak karşıladı ve oğlumun sağlığı ile ilgili maddi manevi gereken her şeyin yapılacağı sözünü verdi. Gelmiş geçmiş siyasilerin yapamayacağı en büyük özveriyi yaptı bugün bize Sayın Akıncı ve derdimizi birebir özel olarak dinledi. Bir Cumhurbaşkanı değil, babayla oturdum o derece güçlü hissettim kendimi. Eşi Meral Akıncı hanımda aynı şekilde eşi gibi özverili davrandı ilgilendiler. Keşke bütün siyasiler Mustafa Akıncı gibi olsa makamdan önce insanlığa sahip olsa.” 

“GKK’yı asla affetmeyeceğim”

Oğlunun vatani görevini yaparken arkadaşının başına kurşun sıkması ile gözlerini kaybettiğine değinen Sevda Uçar, Güvenlik Kuvvetlerinin Erkay için hiçbir şekilde ellerini kıpırdatmadıklarını söyledi. 2010 yılında oğlunun GKK tarafından GATA’ya kaldırıldığını ve bunu 5 yılda birçok kez yüzüne vurulduğunu ifade eden anne Uçar, “GKK yazıklar olsun. Ne benim ne oğlumun yanında maddi manevi durulmadı kimse, arayıp sormadı. 5 yılda sadece “oğlunu GATA’ya gönderdik” deyip durdular. Erkay’ı tatile değil hastaneye yolladılar. Yine söylüyorum bir oğlum daha var asla onu askere göndermeyeceğim. Keşke askerlerine sahip çıksalardı, keşke böyle olmasaydı” şeklinde konuştu.