Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), 21 -25 Aralık Şehitler Haftası nedeniyle “Mücadele ve Şehitleri Anma Programı” düzenledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Meclis Başkanı Sibel Siber’in de katıldığı etkinlik, dün akşam, Yakındoğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okunmasıyla başladı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun’un konuşmasının ardından, GKK bandosunun oratoryosu icra edildi. Program sonunda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Bando Komutanı Binbaşı Mehmet Serkan Erçakır’a anı çiçeği takdim etti.

Çiçek takdiminin ardından program sona erdi.

UZUN

GKK Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun konuşmasında, 2011 yılında “Kıbrıs Şehitleri Oratoryosu”yla başlatılan anma etkinliğinin beşincisinin yapılmakta olduğunu kaydederek, amaçlarının Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesinde şehit ve gazi olanlara minnet duygularını belirtmek olduğunu söyledi.

Mücadele yıllarında kayıp şahıslar arasına giren ve kalıntıları bulunarak defnedilen, Rahmi Hasan, Fahri Ahmet ve Abdullah Haşim’in olaylarının da gecede anlatılacağını belirten Uzun, kısa bir zaman dilimi içerisinde tüm şehitleri anlatmaya zamanın yetmeyeceğini, acının, ızdırabın ve gözyaşının tüm şehit aileleri için aynı olduğunu söyledi.

Bando Komutanlığının bilgi ve belge açısından şehit aileleriyle işbirliğine devam edeceğini söyleyen Tümgeneral Uzun, şehit ailelerine de saygı ve şükran sunduğunu belirtti.

Tarihin kendisinden ders almayanlar için tekerrür ettiğini kaydeden Uzun, daha önce yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için tedbirler almanın zorunlu olduğunu ifade etti.

Bando Komutanlığı personelini tebrik ve takdir ettiğini belirten Uzun, benzer programların önümüzdeki senelerde de devam edeceğine yönelik inancını da dile getirdi.

YDÜ ve Kurucu Rektör Suat Günsel’e de teşekkür eden Uzun, programın hazırlanmasında emeği bulunan herkese saygılarını sunduğunu kaydetti.

Tümgeneral Uzun, bayrağın Kıbrıs Türküne şehitlerin emaneti olduğunu da belirterek, “Bayrağı en yüksek yerlerde dalgalandırmak bizim en kutsal görevimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Uzun, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş olmak üzere tüm şehitleri rahmet, gazileri saygı ve minnetle andığını sözlerine ekledi.

1450767653.jpg

1450767655.jpg

1450767657.jpg

1450767689.jpg