3 Aralık Dünya Engelliler Günü, sadece  etkinliklerin yapıldığı, temennilerin seslendirildiği bir gün değil, sürekli olarak hayatın her alanında olaylara, konulara, yapılacak işlere engellileri de düşünerek bakmamız gerektiğini hatırlatan bir gün olmalıdır. Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, ancak bu konuyu herkesin yaşam tarzı olarak benimsemesiyle mümkündür.

Hepimiz insanız ve toplumun birer parçasıyız. Hepimizin sorunları farklılık gösterse de en temelde bakıldığında benzeşim göstermektedir.Öncelikle engelli bireylere bakış açısının iyileştirilmesi ve özgüvenlerini artırmak adına sosyal faaliyetlerin üretilmesi, toplumda engellilere yönelik farkındalık yaratacaktır. Özel günlerde günün anlam ve önemine değinilirken aynı zamanda ne ölçüde gelişim sağlandığının muhasebesini yapmak bizleri daha verimli çalışmalar üretme konusunda teşvik edecektir. Çünkü 3 Aralık kutlama değil bilinçlenme, toplumda engellilere yönelik farkındalık yaratma günüdür.

Ülkenin fiziki şartlarının, kentsel tasarımlarının, kamu alanlarının engelliler için yetersiz olduğunu  kabul etmek zorundayız . Engelli insanlarımıza engel teşkil eden unsurları çoğu zaman bizler yaratıyoruz. Bu bağlamda  iyileştirmeler sağlamak da yine bizim sorumluluğumuzda olmalıdır. Bu konuda atılması gereken adımlar olduğu  farkındalığı ile hareket ederek  Gazimağusa’da, engelli vatandaşlarımızın rahatça dolaşabileceği yaya güvenliği sağlanmış kaldırımlar yapma sözü veriyoruz.  Belediyelerin görevi insanların yaşam kalitesini artırmaksa, bunu ayrımsız her yurttaşına yapmalı ve hizmetlerini çeşitlendirmelidir. İnsana en yakın hizmet birimleri olan yerel yönetimler olarak bizlerin, engelli bireylerimize daha yakın olması  gerekmektedir. Engellilerin toplumsal yaşamlarını kolaylaştıracak,  geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak olanakların oluşturulması  diğer tüm çağdaş toplumlar gibi bizlerin de görevidir.

Unutmayalım ki,engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin sağlık sorunu değil,  hepimizi yakından ilgilendiren ve  toplumun ortak çabasını gerektiren bir konudur. Dünya Engelliler Günü’nün ve her günün çok daha iyi koşullarda yaşandığı ve tüm engellerin aşıldığını görmeyi tüm engelli yurttaşlarımız adına temenni eder, bu yönde yapılacak projelere tam destek vereceğimizi kamuoyuna bildiririm.