Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, projenin tanıtımı amacıyla Belediye Meclis üyeleri, DAÜ ve özel sektör temsilcileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi’nde yer alan basın toplantısında,  yerel makamların demokratik ve katılımcı rejimlerin temellerinden biri olduğunu vurgulayarak, kent halkının da kamu işlerinin sevk ve idaresine katılmalarının en doğal hakkı olduğunu vurguladı.

Arter, Gazimağusa halkının istek ve görüşlerini belirlemek, belediyeden beklentilerini tespit etmek, belediye ile birlikte hareket etmelerini sağlamak ve icraatlar için yol haritası olacak bir veri tabanı oluşturmak amacıyla Mağusa Günlükleri Projesi’ni hayata geçirdiklerini ifade etti.

14 BAŞLIK

Mağusa Günlükleri’nin 14 alt başlıktan oluştuğunu kaydeden Arter,  her başlıkta oluşturulacak farklı yürütme ve izleme kurullarının ayda bir Mağusa Gelişim Akademisi’nde çalıştay organize edeceklerini belirtti.

25 ARALIK’TA ÇALIŞTAY

Belediye Başkanı Arter ilk çalıştayın belediye ve özel sektör başlığı altında 25 Aralık’ta  toplanacağını belirterek, diğer başlıkların;  belediye ve kadın, belediye ve eğitim, belediye ve gençlik, belediye ve turizm, belediye ve yaşlılar, belediye ve sağlık, belediye ve çevre, belediye ve spor, belediye ve medya, belediye ve çocuk, belediye ve sanat, belediye ve aile ve engelsiz Mağusa olarak belirlendiğini söyledi.

Arter, çalıştay konularından herhangi birine katılarak görüş belirtmek isteyen vatandaşların 4 Aralık tarihine kadar belediyeden beklentilerini ve kendi görüşlerini içeren iyi niyet mektubu ile birlikte Mağusa Gelişim Akademisi’nin Sakarya’daki şubesine başvurmalarını istedi.