Gazimağusa Belediyesi Türk Müziği Korosu, 10-14 Nisan tarihlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda konser verdi.

Gazimağusa Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şef Adil Sönmez’in yönetiminde koro üyeleri ve müzisyenlerden oluşan 46 kişilik kafile, Gazimağusa Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında kurulu bulunan kardeş şehir ilişkisi kapsamında büyükşehir belediyesine bağlı 3 farklı ilçede sahneye çıktı. Kepez İlçesi, Merkez AKM ve Demre İlçesi’nde sahneye çıkan Gazimağusa Türk Müziği Korosu, sergiledikleri performanslarla Antalyalı sanatseverlerin beğenisini kazandı. Kafilede Meclis Üyesi Funda Acaroğlu ile Belediye Sekreteri Ayşen Ziver de yer aldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Antalya’nın yerel gazetelerinde “Demre’de Kıbrıs Rüzgarı esti”, “Demreliler mest oldu” başlıklarıyla yapılan haberlerde, Gazimağusa Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun seslendirdiği hüzün yüklü eserlerle duygulanan izleyenlerin, hareketli halk türküleriyle de kendinden geçtiği, özellikle Semahat Özdenses’in “Akşam oldu hüzünlendim ben yine” ile Özay Gönlüm’ün “Asmam çardaktan” eserlerinin izleyenlerin büyük beğenisini topladığı yazıldı. Konser sonunda sanatçıları ayakta alkışlayan izleyenlerin “bir daha, bir daha” diye tezahüratta bulunduğu da aktarıldı.
Büyükşehir Demre Koodinatörü Veli Sertbaş yaptığı konuşmada, “çok güzel bir konser oldu. Sanatçılarımızın seslendirdiği duygu yüklü eserlerle zaman zaman hüzünlendik, hareketli halk müzikleriyle de yerimizde durmakta zorlandık. Bizlere bu güzel akşamı yaşatan başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ve Kıbrıs’tan buraya gelip, seslendirdikleri muhteşem eserlerle bizlere türkü ziyafeti yaşatan değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Gazimağusa Belediyen Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili açıklamasında, ülkemizde Türk müziğinin yayılmasına büyük katkısı olan Gazimağusa Belediye Türk Müziği Korosu’nun başarılı çizgilerini yurt dışı temsiliyetinde de devam ettirdiklerini görmenin kendileri için gurur verici olduğunu, Antalyalı sanatseverin ayakta alkışladığı koronun kalitesini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Arter, koronun yurt içindeki başarılı konserleriyle yaşadıkları heyecan ve gururun yurt dışı konseriyle üst düzeye ulaştığını, Gazimağusa Belediye olarak sanata büyük önem verdiklerini, Türkiye’de kardeş şehir oldukları belediyelerle kültür-sanat ilişkilerini geliştirmeye devam ederek yurt dışına açılma hedefine devam edeceklerini belirtti.

Koronun Şefi Adil Sönmez ve koro üyelerini Kıbrıs’ı başarıyla temsil ettiklerini için tebrik eden Belediye Başkanı İsmail Arter, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e koroyu Antalya’ya davet ettiği ve gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti.”

1460805391.jpg

1460805401.jpg