Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi adına açıklamada bulunan Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, dün Meclis Başkanı Sibel Siber’e gerçekleştirilen ziyarette yaşanan diyaloğun kendilerini rahatsız ettiğini kaydetti.

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi adına Meclis Başkanı Sibel Siber’e hitap eden Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş Sibel Siber’in mensubu olduğu CTP-BG’nin muhalefetteyken Göç Yasasını eleştirdiğini ve sendikalarla birlikte eylemlere katılıp yasaya karşı mücadele ettiğini ancak bugün aynı tutumu sergilemediğini söyledi.

ÖZKARDAŞ, “HUKUK PARAYLA MI?”

Özkardaş: “Göç Yasası ile ilgili sizin partiniz muhalefetteyken bizimleydiniz. Eylemler düzenlediniz, topluma verdiği zararlardan bahsettiniz. Şu an hükümettesiniz ve yasanın ivedilikle görüşülme kararı alındı. Ancak, bir türlü gelişme yaşanmadı. Yasanın görüşülmesi için sizin meclis başkanı olarak öne alma ve görüşülmesini sağlama yetkiniz var. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu haklı olduğumuzu söylüyor, siz haklı olduğumuzu söylüyorsunuz ama para yok diyorsunuz. Hukuk böyle mi? Para olduğu durumlarda mı hak ve adalet olur? Paranın olmaması hukuksuzluk için mazeret olabilir mi?” dedi.

SİBER, “YETKİM VAR AMA DAYATMA YAPMAM”

Sibel Siber’in Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi’ne cevap olarak yetkisinin olduğunu ancak bunu yapmasının bir dayatma olacağını söyleminde bulunmasının kendilerini şok ettiğini kaydeden Özkardaş, “hükümetin eşel mobili kaldırması ve göç yasıyla işe girenlere daha yüksek artış verecek olması farkı daraltacaktır” yaklaşımının sorunu çözecek boyutta olmadığını ifade etti.

ÖZKARDAŞ, “PARTİNİZ KARŞI OLDUĞU BİRŞEYİ NASIL ONAYLAYASINIZ”

Özkardaş, 400 milyon dolarlık vergi kaçağı olduğunu ve bunu Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın söylediğini ayrıca batık bakanlardan kaynaklı 700 milyon TL devlet alacağı olduğunu belirterek vergi affı ile kaçakçıları ve devleti çalanları affetmek yerine memuru, işçiyi koruyan önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Özkardaş, “Sibel Siber ben bunu yapamam dedi, bende dedim ki partiniz karşı olduğu bir şeyi zaten siz nasıl onaylayacaksınız.”