Çakıcı, Meclis Genel Kurulu’nda, Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş-Ücret ve diğer Ödeneklerini Düzenleyen Yasa’yla ilgili konuştu.

Çakıcı, “kötü yönetimler nedeniyle kamuya sürekli yapılan istihdamın kamu açığının büyümesine sebep olduğunu” belirterek, “Göç Yasası”nın yürürlüğe girmesinin ardından eşit işe eşit ücret mantığının bozulduğunu söyledi.

Çakıcı, bu yasaya karşı büyük mitingler yaparak karşı çıktıklarını ve yasayı Meclis’ten geçiren UBP’ye karşı tüm muhalefetin mücadele ettiğini anımsattı.

TC’yle imzalanan ekonomik paket kapsamında yer alan bu yasanın kalkmasını sağlayamadıklarına işaret eden Çakıcı, o dönemin muhalefeti şimdiki iktidar tarafından, bu yasanın kalkmasıyla ilgili adım atılmadığını ileri sürdü.

Çakıcı, bu yasayla ilgili sürekli UBP’yi suçladıklarını ancak şu an CTP-BG’nin de sadece bir düzenlemeden bahsettiğini ifade ederek,hem kamu yükünü azaltmak için özelleştirmeden bahsedildiği, hem de diğer taraftan kamuya sürekli istihdam yapıldığını söyledi.

Göç yasasının derhal geri çekilmesi gerektiğini ve bu yasanın kaldırılmasıyla ilgili gerekli başvuruyu yaptıklarını anımsatan Çakıcı, ücretlerin değişmesini değil yasanın toptan kaldırılmasını önerdiklerini vurguladı.

Sendikaların da bu yasada değişiklik öngören bir tasarı hazırladığını söyleyen Çakıcı, destek vereceklerini ancak kendilerinin eşit ücret maddesiyle yetinmeyeceklerini, yasanın toptan kaldırılmasını arzuladıklarını söyledi.

Hükümete “hodri meydan” diyen Çakıcı, CTP’lilerin de kendileriyle birlikte mücadele ettiğini anımsatarak, süre tanımaya ve destek vermeye hazır olduklarını yineledi. Çakıcı, ülkede ciddi sorunlar olduğunu ve bu sorunların üzerine giderken de kaynakların doğru kullanılması gerektiğini belirtti.

Çakıcı, uyuşturucuyla mücadele için kurulan komisyonla ilgili de iyi temennilerde bulunarak, kumar oynanmasını önlemeyi de başaramadıklarını; iki konudaki bağımlılığın da önüne geçilemediğini belirtti ve acil önlem alınması gerektiğini söyledi.