Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, “Türkiye’nin istikrarsız, kaotik, terörle iç içe ve mutsuz bir ülke konumuna getirildiği” görüşünü belirterek, “AKP politikalarının geldiği bu noktada Kıbrıs’ta barış ve çözüm beklemek ölü gözünden yaş beklemekle aynı anlama geliyor” dedi.

AKP’nin sorun çözme becerisini yitirdiğini savunan Gökçebel, Türkiye’nin iç savaşa sürüklendiğini ileri sürdü.

Tahir Gökçebel, yazılı açıklamasında, “AKP, başarısızlığı su yüzüne çıktıkça baskıcı, anti demokratik, seküler bir Ortadoğu partisine dönüştü. Dini siyasete alet ederek insanların inançlarını kullanmaya, baskı, korku ve savaşla ülkeyi yönetmeye başladı” görüşünü savundu.

KTOEÖS Başkanı Gökçebel, AKP’nin, “Kürt, demokratikleşme, Kıbrıs ve ekonomi” gibi yapısal sorunları çözecek becerilerden hızla uzaklaştığını belirterek “Türkiye Yugoslavya örneğine veya Suriyeleşme sürecine girmeden hastalıktan, akıl yoksunluğundan kurtulmalı, kardeş kardeşi öldürmekten vazgeçmelidir” ifadesine yer verdi.

“BARIŞ İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDİLMELİ”

Açıklamasında, Türkiye’de ve Kıbrıs’ta sömürü, soygun ve vurgun düzeni yaratıldığını ve bunun şirketlere yaradığını da öne süren Gökçebel, çıkış yolunun demokraside, halkların birleşmesinde, barışta ve birlikte mücadelede olduğunu vurguladı.

KTOEÖS Başkanı Gökçebel, CTP-UBP hükümetini de AKP politikalarıyla uyumlu olmak ve göstermelik reformlar yapsa da ekonomiyi, temel sorunları, Kıbrıs sorununu çözmeyeceğini de savundu