Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), hükümetin öğretmen hazırlık ödenekleriyle ilgili uygulamalarını eleştirdi.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, hazırlık ödeneğinin tamamı eğitim yılı başında yasa gereği öğretmenlere ödenmesi gerekirken, bunun yerine getirilmediğini kaydetti.

2011 yılından itibaren kamuda istihdam edilen öğretmenlere de hazırlık ödeneği verilmesi konusunda Savcılık görüşü olmasına rağmen bunun yerine getirilmediğini söyleyen Gökçebel,  2011’den önce istihdam edilen öğretmenlere ise “sadaka” diye nitelendirilebilecek dörtte bir oranında ödeme yapıldığını belirtti.

Öğretmenlerin birbirine düşürülerek icraat yapılmasını seyretmeyeceklerini kaydeden Gökçebel, öğretmenlerin işe başlama tarihine göre ayrılmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Gökçebel, 2011 ve 2012’de tüm öğretmenlere hazırlık ödeneği ödemesi yapıldığını ancak  daha sonra,  2011’den sonra işe girenlere “Ali Cengiz Oyunu” yapılarak, hazırlık ödeneği verilmediğini belirtti.

CTP-UBP Hükümeti ile Ağustos ayından beri temaslar gerçekleştirdiklerini kaydeden Gökçebel, “İlgili bakanlar, hükümet ortakları, partilerle yapılan temaslar sonucu hazırlık ödeneğinin öğretmenleri ayırmaksızın herkese yasada belirtilen oranıyla ve yasada belirtilen sürede verilmesi hemfikirliği, Sayın. Başbakan’ın da resmi açıklamasıyla deklere edilmiştir” dedi

Gökçebel, CTP-UBP Hükümeti’ni, “eski alışkanlıklardan kurtulmama” ve “yazılı açıklamasının, verdiği sözlerin ve savcılık görüşünün arkasında durmamakla” suçladı.