Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, son günlerde görüşmelerde yakalanan çözüm momentini provoke etmeye yönelik saldırıların arttığını belirterek, son olarak Kamil Hür’e yapılan saldırıyı bu anlamda gördüklerini ve kınadıklarını kaydetti.

Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, “Barış ve demokrasiyi çalıştırmak istemeyen karanlık güçlerin yıllarca Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum toplumunu korku altında tutarak oluşturdukları statükoyu sürdürme gayreti olan bu ve benzeri saldırıları kabul etmeyeceğiz” dedi. 
   
Bu tür saldırıların aslında demokrasiye, barışa yapıldığını ifade eden Gökçebel, bu saldırıları kimlerin yaptığını toplum olarak yaşanan tecrübelerden dolayı gayet iyi bildiklerini kaydetti. 
Gökçebel, “Bizleri yönetenlerin, polisin de bildiğini sanıyor ve kısa sürede polisten net bir açıklama yapılmasını, faillerin teşhir edilmesini ve adalete teslim edilmelerini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 
 
Demokratik, özgürlükçü, barışçıl eylem ve gösteri hakkının anayasal bir hak olduğuna işaret eden Tahir Gökçebel, şöyle devam etti:

“Kıbrıs adasında çözüm ve barışın, demokrasinin ortadan kaldırılmasına, yasemin kokulu sokaklarının karanlık güçlere teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. ‘Faili meçhullerin’ terör estirerek Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum toplumlarına şiddeti, baskıyı ve korkuyu empoze ederek toplumlar susturulamaz. Eski dönemlere dönme gayretindeki statüko bekçilerine, ırkçı, şoven anlayışlara müsaade etmeyeceğimizi bildirir, Sayın Kamil Hür’e geçmiş olsun dileriz.”