Sendikal Platform, Türkiye ile imzalanacak ve 2016 ile 2018 dönemlerini kapsayacak mali protokolün “siyasi ve ideolojik” olduğunu savunarak, “bu paket entegrasyoncu ve soygun düzeninin tüm kapılarını açacak siyasi bir belgedir.. Bunu imzalayacak hükümet, gerekçesi ne isterse olsun Kıbrıs Türk toplumuna ihanet edecek.. Paketlerle yönetilmek kabul edilemez” dedi.

Su ve maaş konusunda dayatma yapıldığını, bunun şantaja dönüştürülerek paketin imzalanmasıyla eşdeğer tutulduğunu savunan Sendikal Platform, “Paketlerin tümüne karşıyız” dedi.

Platform adına açıklama yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, “Sendikal Platform’un söz konusu paketi bir toplantıda değerlendirdiğini” kaydetti.

“Yıllardır dayatılan paketlerde olduğu gibi, bu paket de ekonomik olmaktan öte siyasidir” diyen Gökçebel, “paketin” yapısal hiçbir soruna çözüm üretmediğini söyledi.

Gökçebel, “Bu paket entegrasyoncu ve soygun düzeninin tüm kapılarını açacak siyasi bir belgedir” görüşünü savundu.

“PAKET EMEKLİLİK YAŞININ 65’E ÇIKARILMASINI, MAAŞLARIN AZALTILMASINI, ÖĞRENCİ BURSLARININ, TAŞIMACILIĞININ KALDIRILMASINI İÇERİYOR”

Tahir Gökçebel, pakette olduğunu iddia ettiği maddelerin bazılarını şöyle sıraladı:

“Paket yabancı şirketlere mal devrinin kolaylaştırılması, zengin kesimlere vergi muafiyetleri sağlanması, bazı kurumların tasfiyesi, Kıbrıs Türk toplumuna ait 3-5 kurumun peşkeşi, tüm fonların kaldırılması, kooperatiflerin kapatılması, norm kadro uygulamasına geçilerek tüm kamunun, dairelerin siyasallaştırılması, fon yükünün yeniden çalışanlara yüklenmesi, prim kesintilerinin artırılması, Genel Sağlık Sigortası ile sağlık giderlerinin hizmeti alacaklar tarafından karşılanması, emeklilik yaşının 65’e çıkarılması, maaşların azaltılması, öğrenci burslarının, taşımacılığının kaldırılması, başkanlık sistemine geçilmesi, TC’de yetiştirilen memurlarla ülkenin yönetilmesi, sendikaların katılımının yasalardan çıkarılması, borç yönetim komitesinin kurulması, yargının kontrol altına alınabileceği müdahalenin yapılması, geçirilecek yasalarla ülkenin polis devletine dönüştürülmesini içeriyor.”

“ÜRETİMİN NASIL YAPILACAĞI, REKABET YASALARI, GÜMRÜK KORUMALARI PAKETTE YOK...”

Sendikal Platform adına açıklama yapan Tahir Gökçebel şunları da ileri sürdü:

 “Pakette geçirilen Göç Yasası, açılan İlahiyat Koleji, peşkeş çekilen kurumlar, kaldırılacak fonlarla üretimin nasıl yapılacağı, rekabet yasaları, gümrük korumaları, pazarlamanın nasıl yaratılacağı gibi hiçbir şeyden bahsedilmiyor. Pakette üçlü kararnamelerin kaldırılması bile yok.

Pakette off-shore bankalar, kumarhaneler, bet-ofisler, gece kulüpleri, gazinolar, oteller, yabancı üniversitelerin, şirketlerin, yerli istihdamın durumu, ekonomiye kazandıracaklarıyla ilgili tek bir yasa önerisi bulunmuyor.

Paket, kamunun verimli hale getirilmesi, tarımda standartlaşma, verimlilik, toplu taşıma, e-devlete geçme, üniversitelerin iyileştirilmesi gibi süslü kelimelerle yutturulmaya çalışılıyor. Ancak iyi, topluma faydalı olacağı varsayılan hiçbir konunun nasıl ve ne zaman yapılacağı da yok.”