Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, hükümetin öğretmenlerin yasal haklarını gasp ettiğini savundu. Gökçebel, “Hükümet, hazırlık ödeneğini ali cengiz oyunlarıyla gasp edeceğini, öğretmenlerin de buna sesiz kalacağını mı sanıyor? Biz bu filimi çok gördük. Hodri meydan” dedi.

Tahir Gökçebel,  yazılı bir açıklama yaparak, CTP UBP hükümetini ve hazırlık ödeneğiyle ilgili düzenlemeyi eleştirerek, alınan karar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Kamu çalışanlarının maaşlarını düzenleyen ve “Göç Yasası” olarak nitelendirilen 47/2010 sayılı yasanın IMF’nin ürünü olduğunu ve ülkeye AKP eliyle getirildiğini öne süren KTOEÖS Başkanı Gökçebel, “Eşitlikçi, sosyalist Talat-Hüseyin Paşa hükümeti, Göç Yasası adaletsizliğini kaldıracağına, bütün çalışanları Göç Yasası eşitsizliğinde birleştirmek istiyor. Öğretmene ‘hazırlık ödeneği hakkınızı bile gasp ederim, uslu çocuk olun’ mesajı veriyor” iddiasında bulundu.

AKP’nin, sermayenin, CTP UBP hükümetinin ve bazı yanlı medyanın kol kola girerek soyguna, sömürüye devam ettiğini de öne süren Gökçebel, “Kuklalık yaparak koltuk koruma sevdasına düşenler, aldıkları talimat gereği hakları budayarak, örgütlere saldırarak adaletsiz düzenin devam etmesini ve düzenden nemalanmayı sürdürmek istiyor” iddiasında bulundu.