Sendikal Platform, “ülkede yaratılan rant rejiminin sorumlularının hesap vermesi gerektiğini” belirtti.

Sendikal Platform adına açıklama yapan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudman) Emine Dizdarlı’nın Ercan Havalimanı’yla ilgili açıklamasının, ülkede yaratılan soygun rejiminin durumunu bir kez daha gözler önüne serdiği görüşünü belirtti.

Bazı değerlerin bitmediğini hatırlatması ve umut açısından Ombudsman’a teşekkür eden Gökçebel, şunları kaydetti:

“Dayatma paketlerin ve uygulanan politikaların Kıbrıs’ın kuzeyinin refahına yönelik değil de aslında bu rant rejiminin devamına katkı yaptığını bir kez daha ortaya koymuştur. Sayın Ombudsman’ın yetki alanı içerisinde kendi görevini yapması hem CTP-UBP hükümetini, hem de AKP ve TC Elçiliğini rahatsız etmesinin nedeni yaratılan rant rejiminin, uygulanan sözde ekonomik, refah politikalarının bir kez daha su yüzüne çıkmasındandır.”

Gökçebel, Başbakan’ın ve Başsavcılık’ın derhal harekete geçerek gerekli soruşturmayı yapmasını; Bakanlar Kurulu’nun varsa kararının iptal edilerek hesap sorulmasını istedi.

TC Lefkoşa Büyükelçisi’nin su konusundaki yaklaşımının haddini aşan bir yaklaşım olduğunu iddia eden Tahir Gökçebel, şu görüşleri ifade etti:

“Su sorunu, dayatılan paketler bu rant rejiminin devamının sağlanması içindir. Sayın Ombudsman’ın ortaya çıkardığı yolsuzluk bugüne kadar oluşturulan ıce-berg’in çok küçük yönüdür.

Kıbrıs Türk Toplumunun kendi kendini yönetme talebini algılamayanlar su sorunu, 13. maaş sorununu, paketleri bahane ederek, tartışıyor görüntüsü çizerek rant rejimine devam etmektedir.”

Uzun süredir AKP politikalarıyla uyumlu çalışan hükümetlerin ekonomik sonuçlarının ortada olduğunu ve halka diyet ödetildiğini de belirten Tahir Gökçebel, “CTP-UBP hükümeti de diğer hükümetler gibi davranmakta ve sus-pus olmuş durumdadır veya ne söylediği anlaşılmamaktadır” ifadesini kullandı.

Sendikal Platform adına KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, hükümetin yanıtlaması için bazı sorular da yönelttiği açıklamasında, “hükümetin iki yüzlü politikalardan vazgeçip cevap vermesini” istedi.

“AKP dayatmaları, CTP-UBP hükümetlerinin siyasi, ekonomik, kültürel politikaları ölümü gösterip sıtmaya razı olmaya halkı ikna etmeye çalışmaktadırlar. Kıbrıs Türk Toplumunun gerçek talebini ortaya koyamayan anlayış vesayetten bahsetmektedir” diyen Gökçebel, doğru yere ancak doğru politikalarla varılabileceğini vurguladı.

Gökçebel, “Kıbrıs’ın kuzeyini yağmalayan TC hükümetleri ve işbirlikçi hükümetler bunun diyetini ödemelidir. Kıbrıs’ın kuzeyi yağmalanırken, burada yaşayan halkı da daha fazla aşağılamaya, rencide etmeye kimsenin hakkı yoktur” ifadesini kullandı.

Tahir Gökçebel, Ombudsman’ın hükümete sorduğu soruların tümünün net şekilde cevaplanmasının takipçisi olacaklarını da belirtti.