Kıbrıs Türk Orta Öğretim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, hükümet olanların vatandaşın sorunlarına karşı duyarsızlığının hat safhaya çıktığını ileri sürerek, ana muhalefetin de hükümete girme sırasını beklemekten öte hiçbir çaba harcamadığını savundu.

Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, son yapılan seçimlerde halkın verdiği mesajı algılamaktan uzak davranışlar göstermeye devam ettiğini, “hükümet” ve “sorumsuz muhalefet” anlayışının pes dedirtecek duruma geldiğini ileri sürdü.

Dövizin fırladığını, Türk lirasının eridiğini, hayat pahalılığı ödeneğinin dondurulduğunu, geniş kesimlerin hızla fakirleşerek açlık sınırına itildiğini savunan Gökçebel, “ülkenin kaynakları ayrıcalıklı bazı kesimler için devam ederken reform söyleminden öte hiçbir adım atılmamaktadır” dedi.

“Bu güne kadar Sosyal Güvensizlik Yasası, Göç Yasası, Özelleştirme Yasası gibi yasaları reform diye sunanların reformdan anladıklarının ortada olduğunu” söyleyen Gökçebel,  “muhaceret yasası ile kaçak işçi cennetine dönüştürülen Kıbrıs’ın kuzeyinin en çok iş katliamının yaşandığı bir ülke durumuna getirildiğini” iddia etti.

“Kendi gençlerini işsizliğe mahkûm eden anlayış emek sömürüsünün devam ettirilmemesi için en gerekli olan her çalışana toplu sözleşme hakkı, sendika hakkı, iş, gelecek güvencesi ve insanca yaşama ücretini gündeme dahi getirmemektedir” diyen Gökçebel, ülkede yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Devlet okullarının sahipsiz gibi olduğunu, öğretmenlerin sorunlarının dağ gibi biriktiğini kaydeden Gökçebel, “Savcılık görüşü ile de yasallığı tespit edilen hazırlık ödeneği hakkı iki yıldır gasp edilmektedir. Maliye bakanlığı sadece ayrıcalıklıların ve sermayenin bakanlığı durumuna gelmiştir” iddia etti.  Gökçebel şöyle devam etti:

“Hükümet edenleri de, ana muhalefeti de tekrar uyarıyoruz sizin koltuk derdinizden çok halkın sorunlarına odaklanmanız gerekmektedir. Politika geçim için değil hizmet için yapılmalıdır.”