KTOEÖS Genel Başkan Tahir Gökçebel, konuyla ilgili açıklamasında, "kamusal eğitimi niteliksizleştirmek için" müdür, muavin, öğretmen, atölye şefi, bölüm şefi, hademe ve sekreter gibi temel kadro ve okul fiziki alt yapı eksikliklerinin giderilmemesinin yanısıra, hiçbir devlet okuluna sabun dahi alacak bütçe tahsis edilmediğini iddia etti.

Gökçebel, milyonlarca lira kaynak yaratarak, ilahiyat okulu açan Milli Eğitim Bakanlığı’nın her türlü partizanlığa ve adam kayırmacılığa devam ederken, devlet okullarını gözden çıkardığını ve eksiklikleri görmezden geldiğini savundu.

“SINIFTA KALAN 1200 ÖĞRENCİ SİYASİ KARARLA GEÇİRİLDİ”

Tahir Gökçebel, şöyle devam etti:
“Tüm bu eksikliklere tuz biber olacak şekilde Bakanlar Kurulu eğitim Bakanlığı’nı tamamlayacak şekilde ders yılı başında, çalışma takviminde yer almayan ve eksikliklerle cebelleşen okulları perişan edecek, sınıfları 50 kişiye çıkaran, öğretmen eksiğini artıran öğretmeni hiçleştiren geleneksel hatasını tekrar etmiş ve sınıfta kalan bin 200’e yakın öğrenciyi, hiçbir geliştirme yapmadan, siyasi kararla geçirmiştir. Bu öğrencilere, ailelerine, diğer öğrencilere de sistemsizliğin üstü de örtülerek yazık edilmiştir.”

“ÖĞRETMENİN ÖLÇME-DEĞERLENDİRMESİ SIFIRLANDI”

Gökçebel, sınıf geçirme kararının, tüm öğretmenlerin ölçme-değerlendirmesini sıfırlayacak, iradelerini yok edecek ve Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü’nü ortadan kaldıracak bir karar olduğunu kaydetti.

Tahir Gökçebel, “Karar, sınıfını doğrudan geçen öğrencilere adaletsizlik sağlayacak, emek harcamadan da başarılı olan öğrencilerde ahlâki olumsuzluklar yaratacak, öğretmen ihtiyaçlarını çoğaltacak, plansızlığı yığılmayı yaratacak, bazı okullarda eğitim yapılamaz pozisyonu doğuracak, öğrencileri paralı üniversite müşterisi ve işsiz yapacak” dedi.

“TÜZÜK DEĞİŞTİRİLMESİ ŞİKE”

KTOEÖS Genel Başkanı Gökçebel “Ders yılı sonunda sınıf geçme sınav tüzüğü değiştirilmesi bir şikedir, partizanlıktır, popülizmdir” ifadelerini kullandı.

Gökçebel, “Hiçbir çocuğun kalmadan başarısına göre yönelebileceği bir sistem mümkünken, siyasetin eğitim üzerinde yap-boz tahtası gibi oynamasını durdurmak ve nitelikli kamusal eğitim hakkını almak için salı saat 14.30’da sendika önünden Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyeceğiz” dedi.