Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, okulda varsa yaşanan sorunlarla ilgili olarak Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli teftişin ve soruşturmanın başlatılmasını talep ettiklerini, okulda yaşanan muhtemel huzursuzlukların biran önce sonlandırılarak sağduyu ve diyalogla yasalar, kurallar çerçevesinde sorunların halledilmesi için çaba harcadıklarını belirtti.

“TEK SORUMLULUĞUN OKUL MÜDİRESİNE YIKILMASI KABUL EDİLEMEZ”

Gökçebel, Eğitim Bakanlığı’nın eğitimdeki ilgisizliğinin sorun çözme beceriksizliğinin bir yansıması olarak okullarda sorunların gittikçe arttığını savunarak, “İlgili okulumuzda en az 2 muavin, 1 sekreter olması gerekirken tüm sorumluluğun tek okul müdiresine yıkılmış olması kabul edilemezdir” ifadelerini kullandı.

Şu anda Eğitim Bakanlığı’nın terk etmiş olduğu devlet okullarının yükünün sadece özverili çalışan öğretmenler ve okul idarecileri tarafından yüklenildiğini ifade eden Gökçebel, Haspolat İlkokulu velileri, öğretmen ve okul idarecilerinin iyi niyetli, sağduyulu yaklaşımla bir girdaba çekilmeyeceğini bildiklerini kaydetti.

Gökçebel şöyle devam etti:

“Yaşanan sıkıntıları yine öğretmenlerimizin, okul idarecilerimizin bitmez tükenmez özverili çabalarıyla çözüleceğinden eminiz. Okulumuzun sıkıntılı görünen sürece çekilmemesi gerektiğini, buranın veli, öğretmen, müdür için mücadele alanı değil, işbirliği alanı olduğunu en iyi bilen öğretmen ve müdürümüzün yaşanan olumsuzlukları her zamanki görev bağlılığı, çocuk sevgisi, sabırlı yaklaşımlarıyla çözeceğinden eminiz.

Konu ile ilgili eğitim bakanlığının gerekli soruşturmasını derhal tamamlayarak, rapor etmesi ve okula gerekli özeni göstermesinin, boş kadrolara gerekli atamaların yapılmasının biz de takipçisi olacağını bildiririz.”

KTOEÖS, Haspolat Muhtarı’nın İlkokul Müdürü’ne destek açıklaması ve müdüre destek için toplanan imzaları da basına dağıttı.

HASPOLAT İLKOKULU MÜDÜRESİNİN AÇIKLAMASI

“Ben Elçin ALTAN. Öğretmenlik mesleğimin 23. yılındayım. Yaşam boyu öğrenmeyi kendime ilke edinmiş biriyim. Mesleğimde ve sosyal etkinliklerimde; sorumluklarımı özenle,  azimle, iş disiplinini önemseyerek, sevgi ve saygı içerisinde yürütmekteyim. Öğrencilerim çocuğumla eş değerde kıymete sahiptir. Öğretmenlik mesleğim boyunca pek çok okulda çalıştım, pek çok sosyal ortamda etkin faaliyet gösterdim. Müdürlerim, öğrencilerim, velilerim bana en güzel geri dönütleri vermiştir. Benim için kararlı, sağlam duran, adaletli, haksızlığa gelemez, iş disiplinini önemser denilebilir ama kaba ve baskıcı denilemez. Öğretmen Elçin ALTAN ismi; geriye dönüp baktığımda gurur duyacağım bir isimdir.
            Yaşanılan sıkıntılarda, Haspolat İlkokulu ailesinin üyelerinden hademeler, okul çalışanları, kantincinin okul müdüründen memnun olmadığı ifade edilmiştir. Oysa kendileri memnun olmadıklarına dair imza vermedikleri gibi adlarının kendilerinden onay alınmadan, bu şekilde ifade edilmesinden bizzat rahatsız olmuşlardır. Yine aile üyesi velilerin büyük çoğunluğu isimlerinin müdürü istemiyorlar şeklinde anılmasından oldukça rahatsız olmuşlardır.
            Elbette okul müdürü olarak, eğitim ve öğretim adına; öğrencilerin, bir bütün olarak okulun, güvenliği ve gelişimi için yapılması gerekenleri yasalar çerçevesinde yaparak görevimi yürütme sorumluluğum vardır. Bu çerçevede sorunları görmezden gelmeden, yapılması gereken uyarıları rahatsızlık duyan olsa da öğrenciler adına yapmakla yükümlüyüm. Yaşanılanlarla ilgili olarak, yapılan konuşmalara karşılık; “ben sorun yaşamadım ama biz uzun zamandır birlikteydik beraber hareket edeceğiz” düşüncesinden uzaklaşabilirse, küçük sorunlar büyütülmezse, ilişkilerde sorunların ortadan kalkacağına inanmaktayım. Ayrıca “isterseniz imza toplar, müdürü okuldan atarız.” yaklaşımının da sorunlara çözüm bulunmasını olumsuz etkilediği kanısındayım. Bu yaklaşımı sergilemenin sadece bizim okul için değil, görevini yerine getirirken, pek çok okul yöneticisini de zor durumda bırakacağını düşünmekteyim.
           Okulumuzda sorunlarla ilgili olarak daha önce sözlü, sonrasında yazılı olarak arkadaşlarım ve kendim için soruşturma yapılmasını istediğimi belirtirim. Bu süreçte bizlere düşen görev ise çocuklarımız için, eğitim için, çatışmaları katkı koyacak boyuta getirip, birlikte el ele devam edebilmektir. Çünkü kurumlar kimseye ait değildir. Herkesindir. Eğitimci olarak bizler, toplumda herkese örnek olmalıyız. Ve ben üzerime düşeni yaparak görevimin başında; yaşanılanları sıkıntıya çevirmeden, gereken payı alarak, arkadaşlarımı da kucaklayarak, görevime devam edeceğimi belirtmek isterim.”

 


                                                                                                   Uzm. Elçin ALTAN
                                                                                                  Haspolat İlkokulu Müdürü