KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve yönetim kurulu üyelerinin gerçekleştirdiği eylemde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kamu Hizmeti Komisyonu "nakiller konusunda yapılan yanlışlardan geri dönmeye" çağrıldı.

Gökçebel, eylem yerlerinde yaptığı açıklamada, 2 öğretmen için yapılan atamalar hakkında dün ara emri başvurusu yaptıklarını da söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda sorunlar çözmek yerine sorun yaratıldığını ve yolsuzluklar yapıldığını iddia eden Gökçebel, eğitimde uyuşturucu komisyonu ve uyuşturucu dersleriyle ilgili öğretmen eksiklikleri başta olmak üzere birçok sıkıntı olduğunu ancak bakanlığın nakiller bitmesine ve kadrolar oluşmasına rağmen halen yasadışı uygulamalarla uğraştığını ifade etti.

Gökçebel, ayrıca okullarda güvenlik başta olmak üzere kadrolarla ilgili bir çok sıkıntı bulunduğuna işaret etti ve sendika olarak tüm sorunların çözümü için desteğe hazır olduklarını kaydetti.

Gökçebel, "Nakiller bittikten sonra atama yapmayın, adama göre nakil ve istihdam yapmayın. Eski Cumhurbaşkanı’nın torununa, Sayıştay Başkanı’na ayrıcalık tanınıyorsa bu kurumlara saygınlığı da bitirirsiniz. Artık ülkenin geleceğini heba etmeyin. Anayasa ve yasaya aykırı yolsuzluk içeren nakilleri, atamaları geri alın ve bir an önce okul ve öğretmenlerin sorunlarını çözün" ifadelerini kullandı.

Öğretmen hazırlık ödeneklerinin ödenmesinin yasa gereği olduğunu da vurgulayan Gökçebel, "Sorun çözmek için elimiz havadadır, ama havada kalırsa sorunların çözümü için sıkıntı yaratmaya devam edeceğiz. Parasız, eşit, demokratik eğitim için mücadelemiz sürecek" dedi.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun adalet dağıtması ve yasalara uyması gerektiğini de belirten Gökçebel, atamaları, nakilleri ve yer değiştirmeleri yapan kurumun bağımsız olmasının anayasal zorunluluk olduğuna işaret etti.

Gökçebel, kurumun bu tür atamalarla ve nakillerle güvenilirliliğinin yıpratıldığını, yasalara aykırı davranıldığını savunarak, atamaların yasaya aykırı olduğunu, bunu bakanlık ve kurum ile görüştüklerini, ayrıca bu atamanın olmayan münhala yapıldığını ve bir kişiye ayrıcalık tanındığını kaydetti.

Gökçebel, "Kurum sırf kendinden istendi diye olmayan münhale atama yapamaz. Bunun ivedilikle ortadan kaldırılması için ara emrine başvurduk. Hukuk dalları henüz kesilmedi. Ülkenin geleceği adalet eşitlik ve insanlara verilen güvendedir. Yargı karar vermeden, sendika bunu geri aldırtmadan vicdanınıza danışarak bu yolsuzluğu geri alın. Almazsanız sonuna kadar kovalayacağız" ifadelerini kullandı.

Gökçebel, Cumhurbaşkanı’na da bu konuya sessiz kalmaması çağrısında bulundu.