ıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, hükümetin Türkiye’ye kadro dışı eğitim ve kültür ataşesi atadığını savundu.

Bu atamanın yasa dışı olduğunu ve bunun TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne şirin görünmek adına yapıldığını öne süren Gökçebel, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın torpil, yolsuzluk, yasa dışılık, usulsüzlük bakanlığına dönüştürüldüğünü” iddia etti.

Gökçebel, “Buna göz yumanlar en az bakan kadar suçludur” dedi.

“TAM BİR SKANDAL”

Yazılı açıklamasında Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin müdürünün ders yılının ortasında 2’nci eğitim ve kültür ataşesi olarak Mersin’e atandığını, söz konusu okul müdürünün eşinin burada konsolos olarak görev yaptığını savunan Gökçebel, “Bu tam bir skandal” dedi.

“LTL MÜDÜRÜNÜN İLAHİYAT KOLEJİ’NE GÖREVLENDİRMESİ...”

Sınıf geçme sisteminin Bakanlar Kurulu kararıyla değiştirildiğini de belirten ve bunu eleştiren Gökçebel, açıklamasında, “Ders yapılamaz duruma gelen Lefkoşa Türk Lisesi müdürünün ders yılı ortasında Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne görevlendirmesi yüzsüzlüğün yolsuzlukla taçlandırılmış hali” görüşüne yer verdi.

CTP-UBP ve AKP’nin bir şirket gibi çalıştığını ve halkın iradesine ipotek koyduğunu savunan Gökçebel, “Kıbrıs Türk toplumunun yakasından düşme vakitleri geldi” dedi.