Din Görevlileri Sendikası (DİN-GÖR-SEN), Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAR-DER), Akhataylılar Kardeşlik Dayanışma ve Kültür Derneği ve Hala Sultan İlahiyat Koleji Mezunları ve Mensupları Derneği, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)  Genel Başkanı Tahir Gökçebel’in “Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde geleceğin canlı bombalarının yetiştiği” şeklindeki sözlerini kınadı.

DİN-GÖR-SEN

Din Görevlileri Sendikası (DİN-GÖR-SEN) Başkanı Süleyman Çakır, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)  Genel Başkanı Tahir Gökçebel’in “Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde geleceğin canlı bombalarının” yetiştiğine yönelik sözlerini kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan Çakır, Gökçebel’i istifa etmeye ve özür dilemeye çağırdı.

Gökçebel’in yaklaşımının önlem alınmaz ise ileride şekil değiştirme potansiyeli olan bir psikolojik terör olduğunu savunan Çakır, Gökçebel’in iddiasını temellendirecek materyallere sahip olup olmadığını sordu.

Çakır, “Milli Eğitim sistemimiz gözbebeğimiz çocuklarımızı, ilerde canımızı yakacak, insanlığın başına bela olacak şekilde bir eğitime mi tabi tutmaktadır? Yoksa Hala Sultan Koleji’nde görev yapan aynı zamanda Tahir Gökçebel’in Başkanı olduğu sendikanın da üyesi olan öğretmenler, adı geçen okulda müfredat dışı, tehlikeli eğittim vererek, çocuklarımızı bir bilinmeze mi sürüklüyorlar?” diye sordu.

Gökçebel’in iddiaları doğruysa, öğretmenler hakkında yasal işlem başlatılması, öğretmenlikten uzaklaştırılması gerektiğini belirten Çakır, iddialarında samimi değilse, hem öğretmenlikten, hem sendika başkanlığından ayrılması, halktan, öğrenci velilerinden özür dilemesi ve adalet önüne çıkması gerektiğini kaydetti.

YAR-DER

Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAR-DER) Başkanı Talip Sancar da Gökçebel'in açıklamalarını kınadı.

Sancar, “Bizler YAR-DER olarak her zaman İslami kesimin ve hali ile İlahiyat Kolejlerimizin yanındayız. Bu söylemlerinden dolayı Tahir Gökçebel'i kınıyor bu söylemlerinden dolayı hakkında gerekli işlemlerin başlatılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AKHATAYLILAR DERNEĞİ

Akhataylılar Kardeşlik Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet İpek, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel'in açıklamalarını kınayarak, özür dilemeye ve istifaya çağırdı.

İpek, Gökçebel’in Milli Eğitim Bakanlığı kuralları çerçevesinde eğitim gören çocukları hedef almasını eleştirdi.

HALA SULTAN İLAHİYAT KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ

Hala Sultan İlahiyat Koleji Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ümit Kaynarca, Gökçebel’in söylemlerinin okul öğrenci, öğretmen, veli, mezun ve mensuplarını rahatsız ettiğini belirterek, açıklamaları kınadı.

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde öğrencilerin bilimsel ve objektif bir eğitimi, eğitim formasyonuna sahip öğretmenler tarafından aldığını kaydeden Kaynarca, “Okulumuzda öğretilen evrensel değerler ve insani idealler toplumsal hayatımızın ahenk ve uyum içerisinde sürdürülebilmesi için sosyolojik bakımdan elzem ve kaçınılmazdır” ifadelerine yer verdi.

Kaynarca, Gökçebel’i Hala Sultan İlahiyat Koleji öğretmen ve öğrencilerinden özür dilemeye davet etti.